Ekonomija
DEVETNAESTA BIZOVAČKA SAJAMSKA MANIFESTACIJA

Na poljoprivrednom sajmu Agro Zemlja 300 izlagača
Objavljeno 26. rujna, 2013.

OSIJEK - Za ovogodišnji, 19. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lovstva, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije - Agro Zemlja, koji će se od 27. do 29. rujna, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, održati u otvorenim i zatvorenim prostorima Bizovačkih toplica, sve je spremno, a na njemu će, unatoč gospodarskoj recesiji i velikim teškoćama u hrvatskoj poljoprivredi, nastupiti 300-tinjak izlagača, od kojih trećina velikih.

Istaknuo je to predstavljajući tu etabliranu gospodarsku izložbeno-edukativnu manifestaciju na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Županijskoj komori Osijek njezin organizator San Katava. Ovogodišnja Agro Zemlja, koja se zbog “više sile“ održava u nešto ranijem terminu, koncipirana je s naglaskom na ponudu poljoprivredne mehanizacije i opreme te spoju poljoprivrednika-kooperanata i prerađivača njihovih temeljnih poljoprivrednih proizvoda te na omogućavanju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da na toj manifestaciji i izravno trže svoje proizvode. U okviru takvog koncepta bit će predstavljena i novoosnovana Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj, tako da će posjetitelji moći izravno vidjeti i isprobati traktore svih marki što se nude na hrvatskom tržištu ali i dobiti obavijesti o uvjetim njihove nabave. U sklopu Drugog festivala kukuruza sajma Agro Zemlja posjetitelji će moći vidjeti tržišnu ponudu novih hibrida kukuruza četiriju selekcijskih tvrtki i uz to osvojiti nagrade u natjecanju u prognoziranju njihova uroda na pokusnom polju kod Bizovca. Organizator sajma upućuje i na bogatu ponudu opreme za navodnjavanje i cvijeća te natjecateljsku likovnu radionicu za osnovnoškolsku djecu s temom suncokreta. Pritom izdvaja i sajamske akcijske prodaje velikog broja poljoprivrednih artikala. Subota je rezevirana za Lovački dan, u kojem će svoj doprinos dati lovci Lovačkog saveza OBŽ-a i Lovnog ureda Valpovo organiziranjem tradicionalnog natjecanja u kuhanju lovačkog čobanca, koji će, naravno, moći kušati i posjetitelji. Nedjelja će, uza sve druge sadržaje, biti obogaćena velikom stočarskom izložbom s uvidom u najbolja grla koja domaći farmeri imaju u svojim stajama. - Sa svim tim programima nastojimo da i nadalje Agro Zemlja bude - sajam za cijelu obitelj - istaknuo je Katava, najavivši novi koncept sajma od sljedeće godine. N.Vukadinović

Darovi posjetiteljima

Svaki posjetitelj sajma s kupljenom ulaznicom prvog dana sajma primit će dar sponzora. Kilogram šećera darovat će im virovitički Viro, a, alternativno, vrećicu čipsa darovat će radikovačka tvrtka Kanaan.

Očekuje se da će 19. sajam Agro Zemlja sutra u 12 sati otvoriti Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede u Vladi RH

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana