Regija
SPORAZUM O SURADNJI S FAKULTETIMA

Otvoren Ured za EU fondove grada Požege
Objavljeno 25. rujna, 2013.

POŽEGA – Kako bi Grad Požega što kvalitetnije nastupio prema izvorima financiranja iz EU fondova, gradonačelnik Vedran Neferović potpisao je sporazume o poslovnoj suradnji s dekanima osječkog Poljoprivrednog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Vladom Gubercem i prof. dr. sc. Dragom Šubarićem. Suradnju Grada s čelnicima osječkih obrazovnih institucija omogućio je prof. dr. sc. Borislav Miličević, bivši tehnolog jedne od požeških tvrtki, u cilju korisne suradnje dvaju potpisnica sporazuma.

– Sporazum o suradnji potpisali smo uoči otvaranja ureda Upravnog odjela za europske integracije, te pristupa fondovima EU. Ne stidimo se priznati realni trenutak u kojemu se nalazimo bez adekvatnih kadrova i resursa za realizaciju pojedinih projekata, te smatramo da će znanje ovih ljudi i institucija koje oni predstavljaju biti od koristi za ostvarenje ciljeva k pristupanju EU fondovima. Požega će uskoro imati poljoprivredno-prehrambeno-poslovnu zonu koja će se nalaziti na području Ratarnice, pa iskustvo i savjete naših partnera smatramo od posebnog značaja – rekao je gradonačelnik Neferović nakon potpisivanja sporazuma.

Dekan osječkog prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Drago Šubarić podsjetio je na dugogodišnju razvojnu suradnju ovoga fakulteta s tvrtkom Zvečevo, kao i započetu suradnju s požeškim Veleučilištem. Prof. dr. sc. Vlado Guberac naglasio je da Poljoprivredni fakultet u Osijeku sadrži čak 17 sastavnica s najvećim brojem znanstveno-istraživačkih međunarodnih projekata osječkog Sveučilišta od kojih su mnogi financirani iz EU fondova. Nakon potpisanog sporazuma na gradskom Trgu sv. Trojstva svečano je otvoren Ured za fondove EU Grada Požege.(H.K.)

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike