Regija
6. GOSPODARSKI SAJAM CVELFERIJE

U Drenovcima 32 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske
Objavljeno 23. rujna, 2013.

DRENOVCI – Općina Drenovci organizirala je uspješno 6. gospodarski sajam Cvelferije na kojem su, osim gospodarstvenika iz Cvelferije, izlagali predstavnici regija Drina - Sava, Brčko Distrikt BiH i IPA CBC RH-SRS, ukupno 32 izlagača. Prof. Jakša Šestić, načelnik općine Drenovci, pozdravljajući goste, rekao je:

- Tradicionalno organiziramo Gospodarski sajam, u tome je naša budućnost za poticanje gospodarstva, otvaranje radnih mjesta. Bez toga nema ni budućnosti za našu djecu. Uvjeren sam da će se sajam razvijati, a s njim i proizvodnja u ovim cvelferskim općinama.

Na sajmu je bila velika ponuda domaćih proizvoda, ručnih radova, posjetitelji su mogli na djelu vidjeti kako se pravi domaći pekmez od šljiva, kako se peku kolači, mogli su kušati ekovoće, kulen, kobasice, slaninu i pčelinje proizvode te saznati kakvim se poslom bave predstavljene tvrtke.

Sajam je otvorio Zdravko Kelić, zamjenik župana vukovarsko-srijemskog.

- Ovaj sajam simbolizira ono što imamo na ovim prostorima i inicijativu Vukovarske županije, koja je kulminirala ulaskom Hrvatske u EU. To su nove vizije, ideje kojima se pokušavamo uklopiti u sve ono što nam izazovi donose. Želimo iskoristiti prednosti koje možemo imati s ciljem da čovjek na ovim prostorima živi bolje i kvalitetnije. Ovaj sajam pokazuje da smo spremni za suradnju i za edukaciju, da možemo konkurirati. Imate punu potporu Županije za ovaj i sljedeće sajmove - kazao je Kelić.

Svim izlagačima na sajmu organizator je uručio zahvalnice. S.Bogutovac

Javna tribina i radionica

U sklopu sajma održana je javna tribina pod nazivom “Poduzetništvo i umrežavanje temelj ruralnog razvoja”, na kojoj su govorili Marin Fak, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, Aleksandar Damjanović, regionalni koordinator SWG-a, te Ana Cvitković-Komesarović, direktorica LAG Vjeverica Drenovci. Radionicu o temi “Važnost umrežavanja” vodili su Branka P. Turniški i Miljenko Turniški iz Agencije lokalne demokracije iz Osijeka.

Najčitanije iz rubrike