Sport
VELEPOSLANIK UKRAJINE U RH U ZANIMLJIVOJ SITUACIJI

Unatoč diplomatskoj korektnosti navijati ću za Čornomorec i Ukrajinu
Objavljeno 19. rujna, 2013.
Istini za volju, smatra se da je hrvatski tim nešto jači od našeg, kaže veleposlanik

Vezani članci

PRILIKA GENERACIJE

Eurobasket: U lovu na polufinale nakon 18 godina

OSIJEK – I dok će vjerojatno cijela zemlja večeras "drukati" za naše košarkaše u četvrtfinalnom ogledu Hrvatske i Ukrajine, a dobar dio Hrvata i za Dinamo u nogometnoj utakmici Europske lige protiv ukrajinskog Čornomoreca iz Odese, najmanje jedan čovjek u Lijepoj Našoj ići će "kontra" većine; ukrajinski veleposlanik u RH, Oleksandr Levčenko.

- Ispalo je da će 19. rujna, biti pravi ukrajinsko-hrvatski dan sporta. Za mene kao veleposlanika Ukrajine u jednoj prijateljskoj zemlji ova situacija je pomalo pikantna. Ovdje u Zagrebu uvijek navijam za Hrvatsku, bez obzira na to s kim igra. No, danas, uz svu diplomatsku korektnost, ne bih se usudio tvrditi kako neću svim srcem navijati za ukrajinske momčadi, priznaje Levčenko, koji odmah procjenjuje šanse njegovih ekipa u "bitkama" protiv hrvatskih momčadi.

- Za naše košarkaše izlazak u polufinale bio bi veliki uspjeh. Istini za volju, smatra se da je hrvatski tim nešto jači od našeg. Ali sport ništa ne bi vrijedio da se u njemu točno zna sve unaprijed. U sportu pobjeđuje jači, ali ne samo tjelesno, nego i duhovno. A osim toga često i sreća mnogo znači. Dakle, sve je moguće, tvrdi veleposlanik.

Naglašava da u nogmetu, kao rođeni Kijevljanin, navija za Dinamo Kijev.

- Sasvim je logično da sam ovdje sve simpatije prenio na Dinamo Zagreb, ali, opet, sutra ću morati napraviti iznimku. Osobno smatram da je Čornomorec malo snažniji, ali budući da igra u gostima, šanse su izjednačene. S nestrpljenjem očekujem utakmice i vjerujem da će sve četiri ekipe pokazati pravu igru zanimljivu za cijelu Europu. Ja osobno na poziv vodstva zagrebačkog Dinama bit ću nazočan na stadionu Maksimir i navijati za svoje sunarodnjake u krugu hrvatskih prijatelja. Zapravo, sport i jest pomalo paradoksalan, ali plemenit spoj suparništva i prijateljstva. Zato želim navijačima obiju strana da iskreno uživaju u zanimljivim mečevima", poručio je Levčenko. T. Levak

Oleksandr Levčenko

ukrajinski veleposlanik u RH

Uvijek navijam za Hrvatsku, no ovaj put ne bih se usudio tvrditi kako neću navijati za ukrajinske momčadi

Najčitanije iz rubrike