Sport
NEXE - TATRAN 34:32

Rukometaši NEXE-a se odlično predstavili u Gradskom vrtu
Objavljeno 17. rujna, 2013.
Našičanima prvi bodovi u regionalnoj ligi

Rukometaši NEXE-a stigli su do prve pobjede u ovogodišnjoj regionalnoj ligi, svladavši u dvorani Gradski vrt slovački Tatran s 34:32. Bila je to utakmica u kojoj se obranama nije posvetila puna pozornost, a Našičani su pobjedu osigurali odličnom dionicom u prvoj polovini drugog poluvremena.

Tatran je bolje otvorio susret, te je nakon izjednačenog početka u 7. minuti stigao do dva pogotka prednosti (5:3). Našičani su vrlo brzo uspjeli uloviti zaostatak, a nakon 5:6 prvi put i povesti u 11. minuti pogotkom Vegara (7:6). Odmah potom Lelić je podigao na dva razlike te su tu prednost domaćini držali do 15. minute. Potom je uslijedila stvaralačka kriza u napadu Našičana, što su Slovaci iskoristili te serijom 3:0 u 20. minuti preokrenuli rezultat i ponovo poveli (10:9). Nezaustavljiv je u tim trenucima za domaću obranu bilo desno krilo gostiju Urban koji je bio najefikasniji strijelac prvog poluvremena sa 6 pogodaka. Ipak, završnicu prvog dijela NEXE je odigrao preciznije pogotkom S. Lelića u 24. vratio je prednost (12:11), a potom je sve do same završnice održavao pogodak do dva viška da bi se na odmor otišlo sa 16:15 za NEXE.

U nastavku su Našičani vrlo brzo stigli do tri pogotka prednosti (19:16), a potom su u sljedećih desetak minuta praktički prelomili susret. Gostima je malo toga polazilo za rukom, stao je i njihov najbolji strijelac Urban, a s druge strane raspucali su se Vujić i Vegar koji su ukupno postigli po osam pogodaka. Već u 37. bilo je +5 (22:17), a gostima nije pomogla ni minuta odmora kao ni promjena vratara. Štoviše, u 41. minuti zbog trećeg isključenja ostali su i bez Petre te su u toj minuti Našičani prvi put stigli i do sedam pogodaka prednosti (26:19). Tu su prednost održavali do 29:22 i činilo se kako će rutinski privesti susret kraju. No neopreznost u obrani koštala ih je nekoliko isključenja te su u jednom trenutku imali i dva igrača manje na parketu, što su Slovaci iskoristili za rezultatski priključak. Tako je pogotkom Urbana iz sedmerca u 52. minuti bilo samo +2 za NEXE (30:28). Ipak, našički rukometaši nisu posustali u tim trenucima i publika u Gradskom vrtu prepoznala je trenutak kada im treba dodatna podrška pa su s dva pogotka u nizu vratili prednost na mirnijih 32:28. U posljednje se dvije minute ušlo s prednošću NEXE-a 33:31, za konačnu potvrdu prvih bodova je zabio Mrđenović te je kraj susreta našički sastav dočekao burno slaveći pobjedu uz veliki pljesak gledatelja.

Goran Roguljić
Zabava na poluvremenu

Svoj doprinos domaćoj premijeri Našičana u regionalnoj ligi dalo je i slovačko kulturno-umjetničko društvo “Ivan Brnik Slovak” iz Jelisavca. Uz koreografiju Darinke Labudikove u poluvremenu su izveli kratki program i zaradili pljesak gledatelja.

NEXE                              34  (16)
Tatran                               32  (15)

OSIJEK - Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 600. Suci: Ivan Mošorinski i Aleksandar Pančić (oba Srbija).

NEXE: P.Lelić (5+0), Bureš, Eter 2, F.Lelić 6 (3), Mrđenović 4, Tomas, Kružić, Jurjević 3, Pivac, Vujić 8, Božić Pavletić 1, Sakić, Vegar 8, Janković, Tomić, Ivić 2.

TATRAN: Krupa (5+0), Rabek, Hruščak, Hrstka 3 (2), Kristopans 4, Sadovyi 1, Berkić (10+1), Radčenko, Tumigalsky, Urban 10 (1), Čip, Guzy 4, Pejović 6, Krzysztofik 1, Antl 1 (1), Petro 2.

SEDMERCI: NEXE 3 (3), Tatran 4 (4). ISKLJUČENJA: NEXE 12 minuta, Tatran 14 minuta.

CRVENI KARTON: Andrej Petro (Tatran, 41. minuta).

Najčitanije iz rubrike