Regija

OTVORENO PRVENSTVO U SLATINI
Orahovački branitelji skuhali najbolji fiš paprikaš
Kuhanje fiša ozbiljan je posao
Objavljeno 17. rujna, 2013.
JOŠ VIJESTI

LAG KARAŠICA OBILJEŽIO PETU GODIŠNJICU DJELOVANJA

Planiraju konzultantsku tvrtku za projekte

AKTUALAC GRADSKOG VIJEĆA ŽUPANJE

Gradska blagajna u plusu od čak 6,2 milijuna kuna

PAVLE KOVAČEVIĆ (70) IMA ZANIMLJIV HOBI

Orahovčanin od malih nogu skuplja stari novac, oružje i oruđe

SLATINA – Vojarna u Slatini bila je prvi vojni objekt oslobođen u Domovinskom ratu na velikom prostoru između Osijeka i Koprivnice. Dana 16. rujna 1991. pripadnici 64. samostalnog bataljuna Zbora Narodne garde i redarstvenici MUP-a okončali su višednevnu blokadu i oslobodili vojarnu. Zaplijenjene su znatne količine oružja, oruđa, streljiva i vozila, “oficiri” tadašnje JNA odvedeni su u Bjelovar, a vojnici pušteni kućama. Brojni Slatinčani još uvijek dobro pamte prvi minobacački napad na grad, koji se dogodio samo nekoliko sati nakon oslobođenja vojarne, upravo u vrijeme kad su se zaposleni vraćali s posla svojim kućama. Istoga dana oslobođene su i granične karaule u Kapincima i Noskovcina, a uspjesi hrvatskih branitelja slatinskog područja poticajno su djelovali i na obrambena djelovanja u ostalim krajevima zemlje.

U prigodi obilježavanja obljetnice tih događaja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, Ogranak Slatina, uz suorganizaciju slatinske Športsko-ribolovne udruge Smuđ, u Parku 136. slatinske brigade organizirala je Otvoreno prvenstvo u kuhanju ribljeg paprikaša. Nakon polaganja vijenca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u istom parku, natjecatelje je pozdravio predsjednik udruge organizatora Ivan Selenić, a natjecanje je otvorio gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš. Nakon opsežnih priprema i kuhanja na plinskim kuhalima, obilježeno dodavanjem različitih mirodija i začinjeno dobrim raspoloženjem i ribičkim pričama, došlo je i vrijeme ocjenjivanja.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva, od 15 ekipa koje su sudjelovale najbolji fiš skuhali su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Orahovica, drugo mjesto pripalo je ŠRU Piškur iz Josipova, a treće Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Roštaš. Nakon proglašenja pobjednika, svim posjetiteljima u slatinskom parku bio je poslužen fiš-paprikaš. P.Žarković

NAJČITANIJE IZ RUBRIKE
DanasTjedan danaMjesec dana

ZBOG MALE PROTEINSKE VRIJEDNOSTI PŠENICE

Većina baranjske pšenice stočna?
Ratari imaju dobre prinose, ali
ostaju bez očekivane zarade

NAKON VILJAMOVKE I GRAŠEVINE ISMET ALIJA U SLADOLED DODAO NOVU ŽESTICU

Djeca biraju sladoled od Coca-Cole, odraslima draži onaj s rakijom od kajsije

NA 3. SUSRETE MALIH PIVARA STIGLO 70-AK KUHARA PIVA

Domaća piva krče put do ugostitelja

Što su vaši prijatelji čitali na Glasu