Regija
AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA

Ministarstvo Županji nudi 1,8 milijuna kuna
Objavljeno 14. rujna, 2013.

ŽUPANJA – Aktualnim satom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća dominirala je komunalna problematika. Nezavisnog vijećnika i potpredsjednika Vijeća Ivana Grigića zanimalo je u kojoj je fazi projekt gradnje pročistača otpadnih voda, jer gradom kruže razne priče, pa i ona da od toga neće biti ništa. Direktor Komunalca Ilija Lešić potvrdio je da je bilo manjih problema oko izrade projekta koji su Hrvatske vode vratile na doradu pa se nije uspio završiti do planiranog 30. lipnja. Nije ga se stoga moglo kandidirati na pretpristupne fondove EU-a, pa će se sredstva nastojati povući iz kohezijskih fondova. U tome su do sada uspjeli samo Osijek i Poreč, a najspremniji za povlačenje novca sada su Županja, Vodice i Karlovac.

– Projekt ide dalje. Vrijedan je deset milijuna eura i vjerujem da će do 31. prosinca sve biti spremno kako bismo ga mogli kandidirati prema fondu - ustvrdio je Lešić, dodajući kako se Komunalac od sada vodi kao investitor, a kontrolor projekta su Hrvatske vode, umjesto dosadašnje Europske komisije. Vijećnika PSS-a Mladena Stažića zanimalo je što i kada Grad namjerava poduzeti i konačno završiti rekonstrukciju Svačićeve i Preradovićeve ulice. Upozorio je da su jesen i kišno razdoblje pred vratima, i ako se bar ne pokrpaju rupe, tom će ulicom zbog blata i kaljuže biti nemoguće prometovati. Gradonačelnik Davor Miličević poručio je kako Grad čini sve što je u mogućnosti, podsjetivši da je još prije dvije godine namjeravao ishoditi kredit, ali u tome nisu uspjeli.

– Prije nekoliko dana pojavila nam se nova mogućnost i velika šansa. Ministarstvo regionalnog razvoja, kojemu je zbog određenih nerealiziranih projekata ostalo novca, ponudilo se da nam sufinancira dio troškova u iznosu od 1,8 milijuna kuna. Preostalih 2,7 trebamo sami osigurati - pojasnio je Miličević. Dodao je da će, u slučaju da Županja uđe u program Ministarstva, biti sazvana tematska sjednica Vijeća. Priznao je da razmišlja o kreditnom zaduženju kako bi se nastavio ciklus izgradnje komunalne infrastrukture u gradu. M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike