Ekonomija
PRVA HRVATSKA TVORNICA BIOPLASTIKE

EcoCortec ulaže tri milijuna eura u proširenje
Objavljeno 13. rujna, 2013.

BELI MANASTIR - Prva hrvatska tvornica bioplastike, belomanastirski EcoCortec, jedan od najsuvremenijih europskih proizvođača ekoloških folija za zaštitu od korozije, udvostručit će svoje kapacitete.

U finalnoj je fazi projekt za novu halu veličine 1.600 četvornih metara korisnog prostora, a investicija je teška približno tri milijuna eura. - Proširenje kapaciteta rezultat je uspješnog poslovanja i povećane potražnje kupaca - kaže Predrag Zvečevac, voditelj ureda u Belom Manastiru, naglašavajući kako će hala imati prostor za tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI papira te skladištenje Cortec kemijskih proizvoda.

Objašnjava kako se s jačanjem tržišne pozicije pojavljuju novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta od onoga kojim trenutačno raspolažu.

- Nova hala i strojevi udvostručit će našu proizvodnju i sposobnosti skladištenja, te omogućiti nova zapošljavanja - tvrdi, napominjući kako je za sada riječ o projektu za koji bi voljeli da u potpunosti zaživi i bude realiziran na jesen iduće godine.

Inače, EcoCortec je specijaliziran za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (VpCI), te kupcima nudi kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Približno 95% proizvoda izvoze diljem svijeta. EcoCortec trenutačno u Belom Manastiru zapošljava 21 osobu. I.Getto

BORIS MIKŠIĆ

vlasnik EcoCorteca

- Želim da ovaj uspjeh bude vjetar u leđa ostalim poduzetnicima i pokazatelj da je u našoj zemlji, unatoč svim poteškoćama, moguće ostvariti uspjeh, poručuje Boris Mikšić, stopostotni vlasnik EcoCorteca na web stranicama tvrtke.

Možda ste propustili...

PREMA IZBORU GLOBAL BANKING AND FINANCE REVIEWA

Priznanje Addiku

REKORDNA TURISTIČKA GODINA

U 2017. godini 102 milijuna noćenja

Najčitanije iz rubrike