Ekonomija
PRVA HRVATSKA TVORNICA BIOPLASTIKE

EcoCortec ulaže tri milijuna eura u proširenje
Objavljeno 13. rujna, 2013.

BELI MANASTIR - Prva hrvatska tvornica bioplastike, belomanastirski EcoCortec, jedan od najsuvremenijih europskih proizvođača ekoloških folija za zaštitu od korozije, udvostručit će svoje kapacitete.

U finalnoj je fazi projekt za novu halu veličine 1.600 četvornih metara korisnog prostora, a investicija je teška približno tri milijuna eura. - Proširenje kapaciteta rezultat je uspješnog poslovanja i povećane potražnje kupaca - kaže Predrag Zvečevac, voditelj ureda u Belom Manastiru, naglašavajući kako će hala imati prostor za tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI papira te skladištenje Cortec kemijskih proizvoda.

Objašnjava kako se s jačanjem tržišne pozicije pojavljuju novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta od onoga kojim trenutačno raspolažu.

- Nova hala i strojevi udvostručit će našu proizvodnju i sposobnosti skladištenja, te omogućiti nova zapošljavanja - tvrdi, napominjući kako je za sada riječ o projektu za koji bi voljeli da u potpunosti zaživi i bude realiziran na jesen iduće godine.

Inače, EcoCortec je specijaliziran za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (VpCI), te kupcima nudi kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Približno 95% proizvoda izvoze diljem svijeta. EcoCortec trenutačno u Belom Manastiru zapošljava 21 osobu. I.Getto

BORIS MIKŠIĆ

vlasnik EcoCorteca

- Želim da ovaj uspjeh bude vjetar u leđa ostalim poduzetnicima i pokazatelj da je u našoj zemlji, unatoč svim poteškoćama, moguće ostvariti uspjeh, poručuje Boris Mikšić, stopostotni vlasnik EcoCorteca na web stranicama tvrtke.

Možda ste propustili...

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike