Regija
PRIZNANJE S 11. SAJMA U GUDOVCU

Beljska Elizabeta - hrvatska
je najkrava holstein pasmine
Objavljeno 12. rujna, 2013.

POPOVAC/GUDOVAC - Beljska Elizabeta hrvatska je najkrava u kategoriji holstein pasmine. Odlučio je tako stručni sud na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, održanom ovog vikenda u Gudovcu, na kojem je ujedno proslavljeno i 100 godina organiziranog uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu Hrvatske.

- Belje d.d. u kategoriji holstein pasmine osvojilo je šampionsku titulu s kravom Elizabetom s farme Popovac, koja je, prema izvješću HPA za 2012. godinu, proglašena najboljom velikom farmom u Republici Hrvatskoj - kaže Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica beljskog sektora marketinga i turizma, dodajući kako je ovo treća godina zaredom kako Belje ostvaruje iznimne rezultate u kategoriji holstein pasmine, čime se potvrđuje i nastavlja tradicija sustavnog uzgojno-selekcijskog rada na beljskim farmama. Naglašava kako se poseban naglasak kontinuirano stavlja na poboljšanje genetike, budući da se u rasplodu koriste svjetski bikovi s vrha Interbull liste.

Beljci ističu kako je Elizabeta dio stada od 2.300 krava s beljskih farmi koje svakodnevno daju mlijeko ekstra klase za proizvodnju ABC svježeg krem sira, šampiona kvalitete na brojnim domaćim i inozemnim ocjenjivanjima. (I.G.)

Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike