TvObzor
DVIJE OBITELJI KROZ TRI GENERACIJE

Tajne - Nova dramska serija na programu RTL-a
Objavljeno 13. rujna, 2013.
Nova dramska serija RTL Televizije donosi priču o tajnama prošlosti dvije obitelji, njihovim sudbinama koje se preko najmlađih članova ponovno isprepliću i daju odgovore na pitanja može li se za osvetu žrtvovati sve, pa čak i ljubav, te što nam ostaje ako

Televizijska dramska serija „Tajne“ bavi se burnim odnosima dviju obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas, kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije (gospodske kuće). Baš to zakopano blago izvor je svih zala koje se nadvilo nad obje obitelji, a glavni junaci, Nikola Šeper (Filip Juričić) i Marina Franić (Jelena Jovanova), napokon imaju priliku tom ‘prokletstvu blaga’ stati na kraj te staviti točku na prošlost u kojoj se dogodilo mnogo toga lošeg. Ljubav koja se rađa između Nikole i Marine naići će na brojne prepreke, no mogu li dvoje mladih nadvladati prošlost opterećenu sukobima i krenuti prema ljepšoj i vedrijoj budućnosti?

Zaraćene obitelji

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943., kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić. Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) se zajedno sa suprugom Jerkom (Vinko Kraljević) i sinom Nikolom (Filip Juričić) vraća u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. Nakon početnih sukoba oko vlasništva, Julija se pomiri s vlasnicima kurije, Ivanom (Aleksandar Cvjetković) i Josipom Franićem (Boris Svrtan), sinovima Marina Franića, seljaka koji je ubio njezina oca.

Naslovna pjesma

Dramska serija „Tajne“, osim zavidne glumačke ekipe, osvojila je i eminentno lice hrvatske glazbene scene, Massima Savića, koji je s velikim oduševljenjem otpjevao naslovnu pjesmu serije, naziva „Vrijeme“. Videospot za pjesmu snimljen je na lokacijama u okolici Zagreba, u prekrasnom Nespešu, gdje se nalazi i kurija u kojoj se odvija i dio radnje. Serija je snimljena najmodernijom filmskom tehnikom, odnosno Arri Alexa filmskom kamerom velike rezolucije kojom snimaju holivudski stručnjaci, dok na setu u „Jadran filmu“ i ostalim prekrasnim lokacijama izvan Zagreba radi više od 120 ljudi. Filmski set u „Jadran filmu“ izgrađen je na više od 1.200 kvadratnih metara, samo za potrebe nove serije, dok je namještaj iz secesijskog doba.

Pripremio: Nikola KUČAR
Glavni glumci

U produkciji Fremantle Media Hrvatska i pod budnim okom glavnog scenarista Vlade Bulića (serije „Loza“, „Mamutica“) i njegovih suradnika, već se puna dva i pol mjeseca snima RTL-ova nova dramska serija „Tajne“. Na prostranom i, za potrebe ove serije sagrađenom setu u „Jadran filmu“, te prekrasnim lokacijama u okolici Zagreba, dosad je snimljeno četrdesetak od ukupno 120 planiranih epizoda, u kojima glavne uloge tumače Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Monika Mihajlović, Stjepan Perić, Iskra Jirsak i mnogi drugi.

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike