Regija

Nastavljaju se radovi na brodskom tvrđavskom mostu
Objavljeno 7. rujna, 2013.

SLAVONSKI BROD - Prije nepunih godinu dana arheološka ekipa Muzeja brodskog Posavlja započela je u prostoru barokne Tvrđave iskopavanja na 600-tinjak kvadrata vezano uz realizaciju projekta "Most u Tvrđavi", nakon što je prvi „drveno-vodeni“ most u Hrvatskoj, točnije replika iz 1847. godine, dobio zeleno svjetlo resornih ministarstava. Prošle godine za obnovu mosta ministarstvo je odobrilo pola milijuna kuna, a nedavno je odobreno još 200.000.

- Dio sredstava će otići za nabavu potrebnih trupaca, a dio za građevinske radove, koji će se odvijati ovisno o vremenskim uvjetima - kazao je gradonačelnik Mirko Duspara, ujedno i predsjednik grTurističke zajednice, na sastanku svim sudionicima vezanim uz projekt.

- Kako je riječ o 100 milijuna eura vrijednom projektu, cilj je Ministarstva regionalnog razvoja da se odradi u dvije faze. Prva bi se odnosila na rekonstrukciju onoga iznad zemlje, a druga bi obuhvatila arheološke radove. U najboljem slučaju cijeli bi projekt mogao biti završen do 2020. godine - naglašava Duspara.

Na prezentaciji o projektima održanoj u Kapelanovom stanu, bilo je riječi i o prekograničnoj suradnji s općinama Doboj, Zenica i Maglaj, o razvoju turizma i poduzetništva na temelju zajedničkog kulturnog naslijeđa.M.Radošević

Možda ste propustili...

OPĆINSKO VIJEĆE NIJE PRIHVATILO IZVJEŠTAJ O RADU VRTIĆA

Izvješće nije potkrijepljeno informacijama o prihodima i rashodima poslovanja vrtića

USPJEŠAN PROJEKT LEPTIRIĆA "ŠTO SVE SPORTOM MOGU JA"

Uključili su u sport 150 djece

ŽIVOT IH RAZDVOJIO JOŠ DOK SU BILI DJECA

Glas Slavonije spojio sestru i brata nakon punih 30 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UNIVERZALOVA NOVA DIGITALNA USLUGA

e-groblje: Tražilica pokojnika s lociranjem grobnog mjesta

2

ŽUPANJA POMAŽE I U OVOJ AKADEMSKOJ GODINI

Zatraženo uvođenje dodatnih kriterija za stipendiranje studenata

3

OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN KUHARA I SLASTIČARA

Učenici izrađivali slastice na moderan način