Regija
UČENICI OŠ DRENJE KREĆU U VRHUNSKI OPREMLJENU ŠKOLU

U školu vrijednu 12 milijuna
kuna polazi samo šest prvašića
Objavljeno 7. rujna, 2013.
Na tehničkom pregledu utvrđeni su sitni nedostaci, koji će vrlo brzo biti uklonjeni

DRENJE – Nakon pune dvije godine izbivanja te pohađanja predmetne nastave u školi u Gorjanima učenici Osnovne škole Drenje, smještene u istoimenom općinskom središtu, za nekoliko bi se dana trebali useliti u jednu od najbolje opremljenih škola u Osječko-baranjskoj županiji, u čiju je većim dijelom dogradnju a manjim dijelom adaptaciju uloženo više od 12 milijuna kuna! Škola je tehnički pregled imala u ponedjeljak, no, prema riječima njezina ravnatelja Darka Čote, utvrđeni su sitni nedostaci, koji će biti uklonjeni u vrlo kratkom roku, te će se školarci u novi, kako ga je prigodom obilaska u svibnju ove godine nazvao župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, kompleks useliti, nadaju se, već za tjedan dana. Zanimljivo je da će u “ganc nove” školske klupe sjesti i šest prvašića, kojih je na cijelom području koje pokriva škola 30.

- Škola ima ukupno 265 učenika, no moram napomenuti da u Drenje u više razrede dolaze i djeca iz naselja Pridvorje, Mandićevac, Slatinik Drenjski, Kućanci, Preslatinci, Paljevine, Bračevci, Potnjani te djeca s Borovika. U svim spomenutim selima, osim u Preslatincima i Boroviku, imamo područne škole od prvog do četvrtog razreda, ukupno njih sedam. Nažalost, svake nam godine broj učenika opada za njih desetak. Raduje me što će djeca doći u novu školsku zgradu, koja je uistinu vrhunski opremljena. Imamo dvoranu, sportske terene te svu potrebnu opremu za nastavu - ističe ravnatelj Čota i dodaje da se sa sportskom dvoranom nova škola raširila na čak 2.250 metara četvornih.

Novosagrađenu školsku zgradu zajedno sa županom u svibnju je razgledala i naša ekipa. Iznenadila nas je prostranost, uređenost, usklađenost boja. Zanimljivo je da su za učenike pripremljeni ormarići za osobne stvari, a bez riječi je ostavila i učionica informatike, već tada opremljena vrhunskom informatičkom opremom. Sportski su tereni osvijetljeni, a dvorana spremna za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Načelnik općine Drenje Slavko Dešić također ne krije zadovoljstvo vrhunski opremljenom novom obrazovnom ustanovom.

- Sve je odlično osmišljeno, usklađeno, vrhunsko. Nažalost, na svakom popisu stanovništva imamo oko 300 stanovnika manje. Nadam se da će se taj trend promijeniti - kaže načelnik Dešić.

Maja MUŠKIĆ
PRIKLJUČILI SE I NA VODOVOD

Još jednom velikom problemu paralelno s otvaranjem nove škole stalo se u Drenju na kraj. I mi smo niz godina novinske stupce punili napisima o suši u Drenjanštini, dovoženju cisterni s pitkom vodom, žeđanju ljudi i stoke. Ni nova škola nije imala uvjete za otvaranje prije priključka na vodovodnu mrežu. Većim dijelom i ta je priča okončana. Škola se na vodovodnu mrežu priključila, prema riječima direktora Đakovačkog vodovoda Vlade Korena, prije dvadesetak dana.

Najčitanije iz rubrike