Novosti
POTPORA ZAJEDNICE POVRATNIKA I HVIDRE

Događanja u Vukovaru sramota su za Vladu RH
Objavljeno 5. rujna, 2013.

OSIJEK - Skinuti postavljene ploče i ponoviti popis stanovnika u Vukovaru kako bi se saznao realan broj stanovnika, pa tako i stvarni udio srpske narodne manjine u Vukovaru, predložili su to na odvojenim konferencijama za novinare jučer u Osijeku iz Zajednice povratnika Hrvatske i Zajednice udruga Hvidre Osječko-baranjske županije.

- Događanja u Vukovaru izazvana postavljanjem dvojezičnih ploča pod okriljem noći smatramo sramotom za Vladu RH i pokušavamo im na svoj način pomoći da se ovakva situacija razriješi, poručuje Josip Kompanović, predsjednik Zajednice povratnika.

- Srpskoj manjini nitko ne smanjuje njihova prava, ali Vukovar je grad posebnog pijeteta, podsjeća Damir Varaždinac, prvi čovjek županijske Hvidre. Miljenko Kolobarić, u ime osječke Hvidre, najavljuje kako branitelji više neće odlaziti u Vukovar ako se neće napraviti nešto konkretno.

- Pozdravljamo nasilno skidanje ploča, odlučan je Kolobarić.

No na obje konferenciji, uz jasno iskazanu podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, upozoreno je kako se ovime ponovno nastoji odvratiti pozornost sa stvarnih problema u državi - a to je gospodarstvo. “Ne možemo se oteti dojmu kako kod ove vlade, za koju kažu da je Vlada RH, ali nije hrvatska, jednostavno ne postoji želja za kontaktom s civilnim sektorom”, upozorava Kompanović, podsjećajući i na premijerovo ignoriranje nedavnih prosvjeda poljoprivrednika. D.Kuštro