Regija
FOLKLORNA TRADICIJA U BELOM MANASTIRU

KUD-ovi oživili korzo
Objavljeno 3. rujna, 2013.

BELI MANASTIR- Vikend-druženje i šetnja baranjskih folkloraša belomanastirskim središnjim trgom te izložba rukotvorina i prezentacija gastroponude sastavni su dio projekta Tradicijski korzo.

Cilj tog dijela projekta, rekao je njegov voditelj, Tomislav Tenjeri, bio je oživiti belomanastirski korzo i pretvoriti ga u veliko šetalište. Organiziran je mimohod KUD-ova, nakon kojega su svi zajedno zaplesali veliko kolo. Podsjetimo, u okviru projekta, čiji je nositelj HKUD Beli Manastir a partner Grad, organiziran je cijeli niz zanimljivih događanja. Cijeli je projekt podijeljen u tri faze, adaptaciju tavanskog prostora zgrade HKUD-a, održavanje radionica narodnog blaga (rekonstrukcija narodnih nošnji, izrada suvenira i nakita) te provođenje raznih zabavnih aktivnosti prikupljanjem pojedinačnih ideja građana.

Tiskali su ''korzaši'' i katalog s informacijama i najavama aktivnosti. Ponosni su, tvrde, što su ušli uži krug, među 12 gradova koji su za svoje projekte dobili zeleno svjetlo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za vlastitu ideju u sklopu programa Zajedno za bolje, čiji su temelj ideje građana. Zaklada je projekt sufinancirala s 400-tinjak tisuća kuna.(I.G.)

Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike