Novosti
NASTAVAK PRVANE BITKE

Pokrovac: Poslat ćemo tužbu u Bruxelles, seljaci će morati dobiti novac
Objavljeno 1. rujna, 2013.
ZAGREB - Nakon nedavnih neuspjelih prosvjeda, čelnik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac potvrdio je nastavak pravne bitke za isplatu zaostalih poticaja...
"Radimo na ustavnoj tužbi, tužit ćemo Ministarstvo poljoprivrede da je prekršilo neke zakone. Radi se o članku 21. o isplati potpore na dohodak", rekao je Pokrovac.
Tužba Bruxellesu, za koju još traje prikupljanje potpisa, urudžbirana je i čeka očitovanje premijera, resornog ministarstva i Agencije za plaćanje, kaže Pokrovac.
"Dvije tisuće potpisa ćemo skupiti, s tim s Ustavnog suda idemo prema Bruxellesu. Jednostavno, postoji mogućnost dobivanja bitke s pravne strane, oni koji su se potpisali morat će svoje novce dobiti", rekao je Pokrovac.
Dodaje kako se radi o više od milijardu kuna duga za poticaje koje seljaci traže od države. O svojim problemima razgovarali su i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, koji je iskazao razumijevanje.
"Poslušao je naše probleme, obećao je pomoći. Na kraju sastanka je rekao kako neće ostati na ovome. Nama to puno znači", rekao je Pokrovac.
Media servis
Možda ste propustili...