Regija
VELIČANI PROSLAVILI DAN OPĆINE

Počasnim građaninom općine Velika imenovan velečasni Mirko Roginić
Objavljeno 30. kolovoza, 2013.

VELIKA – Svetom misom u župnoj crkvi sv. Augustina, nakon koje je u dvorani Vatrogasnog doma održana svečana sjednica Općinskog vijeća, stanovnici Velike proslavili su 20. godišnjicu općine i njezina zaštitnika sv. Augustina. Svečanoj sjednici nazočili su brojni predstavnici političkog i javnog života iz gradova i općina Požeške županije na čelu sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i županom Alojzom Tomaševićem.

U povodu Dana općine zaslužnim su pojedincima uručena i javna priznanja, pa su godišnju nagradu za rad u sportu dobili Davor Bašić i Branko Brižić. Priznanja za društveni rad uručena su Mariji Tomašević i Antunu Sekuliću, dok su nagrade za rad u gospodarstvu uručene vlasnicima OPG-a Josipu Lukiću i Marinu Jogunu. Nagrada za životno djelo i rad u vatrogastvu uručena je Franji Bujanu, dok je povelja o imenovanju počasnim građaninom općine uručena umirovljenom svećeniku, vlč. Mirku Roginiću, koji je 31 godinu proveo kao župnik veličke Župe sv. Augustina. Načelnik Općine Vlado Boban naglasio je da je u proteklih nekoliko godina gotovo u cijelosti vraćeno kreditno zaduženje bankama u iznosu od 25 milijuna kuna, te da se očekuje brži i kvalitetniji razvoj općine.

– Velika se danas izvlači iz dugova, a cijelo smo vrijeme u proteklih sedam godina vodili računa i o socijalnoj problematici kao i razvoju turizma kojemu smo se okrenuli kao strateškom cilju razvoja. O našem uspjehu svjedoče i dva priznanja Zlatni cvijet HTZ-a, ali i ostvarenih više od 10.000 noćenja tijekom godine. Velike pomake u turizmu očekujemo realizacijom novog projekta Toplice Velika, gdje će se uz renovirani kompleks bazena sagraditi i hotel za smještaj gostiju – rekao je načelnik Boban.H.Kusik

Možda ste propustili...

SLAVI 70. ROĐENDAN

NK Zagorac

RAZNIM AKTIVNOSTIMA POTIČU KREATIVNOST DJECE

Dvorište ideja i na 57. Jesenima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGO PROŠTENJE U NAŠICAMA

Vjernici slavili u crkvi, molili se i zahvaljivali pred Gospinim kipom

2

ODLUKA ZA PODRUČJE ŽUPANIJE

Elementarna nepogoda suša

3

UTAKMICA, KUD-OVI, VATROMET...

NK Zagorac 1952 slavio je sedamdeseti rođendan