Regija
GRAD JE ŠETNICOM IZIŠAO NA SAVSKE OBALE

Savska šetnica postala je prava žila kucavica grada Županje
Objavljeno 29. kolovoza, 2013.

Svaki putnik koji svrati u Županju bit će ugodno iznenađen uređenošću grada. Hrvatska turistička zajednica lani je Županji dodijelila priznanje Zeleni cvijet s brončanim znakom za osvojeno 3. mjesto u kategoriji najuređenijih mjesta od 10.000 do 30.000 stanovnika. TZ Županje postala je prepoznatljiva po projektima koji su ime Županje ponijeli i izvan granice Lijepe naše.

Prije četiri godine na nasipu je izgrađena je i uređena šetnica s kojom je Županja, poznata pod nadimkom grad na Savi, konačno izišla na Savu. Šetnica je postala mjesto okupljanja brojnih građana koji ondje rado dolaze, uživaju u druženju, šetnjama i prekrasnom prizoru vijugavog vodotoka Save... Zahvaljujući pomoći Hrvatskih voda, gradnja šetnice nedavno je nastavljena prema izletištu Poloji, a kada bude u cijelosti završena, spajat će ga s naseljem Šećerana. Radovi su vrijedni oko četiri milijuna kuna, od čega će 2,7 milijuna kuna osigurati Hrvatske vode, a ostatak grad Županja.

- Želimo da šetnica postane dio turističke ponude grada, ona je već pokazala svoje prednosti, i uvjeren sam da ćeŽupanja pronaći mjesto na turističkoj karti Hrvatske - ističe gradonačelnik Davor Miličević.

Radovi bi trebali bi biti završeni do jeseni. Duljina šetnice je 3,8 kilometara, širina 1,60 metara, a svakih pedesetak metara bit će postavljeno rasvjetno tijelo, klupa i koš za otpatke. Da je pokretanje projekta izgradnje i uređenja šetnice prije četiri godine bio pun pogodak i da su gradski čelnici napravili pravu stvar upustivši se u tu investiciju, potvrđuje i to što je njezin značaj prepoznat i izvan granica Lijepe naše. U Županju su počeli pristajati kruzeri i stizati turisti, a grad je postao dijelom priznatog projekta Lijepa naša Sava. Prije šest godina partnerski su ga pokrenuli tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska. Ovih je dana nagrađen brončanom medaljom Stevie® u kategoriji najboljega europskog programa društvene odgovornosti na desetome natjecanju International Business AwardsSM. Natjecanje svake godine prepoznaje vrhunske komunikacijske inicijative i programe. Među 3.300 prijava, koje uključuju pojedince i organizacije iz više od 50 zemalja, dobitnike je u okviru ovogodišnjega izdanja biralo gotovo 300 stručnjaka.M.Lešić Omerović

LIJEPA NAŠA SAVA

Projekt Lijepa naša Sava ove je godine održan šesti put zaredom u svim velikim gradovima uz Savu – Zagrebu, Sisku, Slavonskome Brodu i Županji. Obuhvaćao je različite sadržaje i događanja kojima se građane potiče na povratak rijeci Savi i razvoj ekoturizma i održivoga gospodarstva uz nju. Nagrade će biti uručene 14. listopada na svečanosti u Barceloni.

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike