Sport
SP U JUŽNOJ KOREJI

Kvartet “2OS+2ZD” uveslao u polufinale
Objavljeno 27. kolovoza, 2013.

CHUNGJU - Na Svjetskom veslačkom prvenstvu u Južnoj Koreji, osim četverca na pariće, koji je još u nedjeljnim kvalifikacijama, očekivano, stekao status polufinalista, isto su jučer ostvarili i Osječani Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić u kombinaciji četverca bez kormilara sa zadarskim blizancima Brankom i Marinom Begovićem.

- Osim plasmana među 12 najboljih dečki žele još jednu dobru utrku - rekao je trener Krešimir Ižaković uoči jučerašnjeg repesaža.

I baš su to i učinili naši rimenaši jer su jučer, u prvoj popravnoj skupini, odveslali u šampionskom stilu. Poveli su utrku sa starta, kontrolirali razvoj događaja i do ciljne ravnine nisu dopustili suparničkim posadama da ih ugroze. Iza njih ostali su četverci Srbije, Rumunjske, Indije i Norveške, s tim što su se i Srbi i Rumunji također plasirali u sutrašnje polufinale. Tako je naša kombinacija “20S+2ZD” nastavila ostvarivati plan sročen uoči puta u Aziju. Naime, osmo ili deveto mjesto u konačnom poretku zadržat će Antu, Vjekoslava, Branka i Marina među veslačkim posadama koje će zastupati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.

- Kad ovako završi dan, htio bih se probuditi, svako jutro - rekao je trener Ižakovića nakon utrke.

- Bilo je lijepo gledati naše kako od početka do kraja vodi utrku, jer je i večer prije dogovor bio da se ide na prvo mjesto. Dečki su sve ispoštovali s nekim pogreškama, ali to je zalog za četvrtak, kada ćemo krenuti u utrku i za A za finale. U srijedu je novi dan. Opuštanja nema. Svjesni smo kvalitete svih polufinalista, no sve dok traje utrka, naši se neće predati - rekao je Ižaković.

Sudeći prema dva dosadašnja nastupa, naš četverac mogao bi, čak ugodno, iznenaditi jer više ni A finale nije predaleko. Bez obzira na to što su jučer prve četiri posade u drugoj repesaž skupini, pa tako i polufinalisti, imali bolji rezultat od Hrvata. Jučer su, tako, iz druge skupine, u polufinale prošli Češka, Španjolska i Njemačka. U konkurenciji četveraca bez kormilara u polufinalu će veslati: Nizozemska, Italija, SAD, Velika Britanija, Australija, Bjelorusija, te od jučer Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Češka, Španjolska i Njemačka. D. Kerže

REZULTATI “ČETVERCA BEZ”

PRVA SKUPINA REPESAŽA - 1. Hrvatska 6:00,44 minute, 2. Srbija 6:01,71, 3. Rumunjska 6:02,96, 4. Indija 6:08,42, 5. Norveška 6:17,94; DRUGA SKUPINA: 1. Češka 5:57,71, 2. Španjolska 5:58,66, 3. Njemačka 5:58,76, 4. Kanada 5:59,00, 5. Novi Zeland 6:05,53.

Najčitanije iz rubrike