Regija
GRADONAČELNIK KUTJEVA UZVRATIO OPORBI:

Vijećnik Ramić javno me nazivao
konjem, a sada očekuje suradnju
Objavljeno 26. kolovoza, 2013.

POŽEGA – Reagirajući na nedavne navode dijela oporbenih vijećnika okupljenih oko predsjednice Gradskog vijeća Kutjeva Josipe Miličević (HDSSB), kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić (SDP) demantirao je sve njihove tvrdnje. Podsjetimo, Miličević je uz vijećnike Matu Ramića, Ivicu Ribičića i bivšeg gradonačelnika Kutjeva Antu Pavkovića održala konferenciju za novinare na kojoj su tvrdili da je financijsko stanje Kutjeva alarmantno, te da je grad u minusu većem od četiri milijuna kuna. Gradonačelnik Nikolić odbacio je takvu tvrdnju naglasivši kako je riječ o zloj namjeri tek dijela oporbenih vijećnika, a predsjednicu Vijeća Josipu Miličević smatra zavedenom i politički neiskusnom.

– Grad Kutjevo ima tri otvorena računa, a imat ćemo ih i sedam bude li trebalo jer će se svaki pokrenuti projekt financirati iz različitih izvora. Što se tiče dugovanja prema dobavljačima, riječ je o dugoročnim obvezama koje nastojimo uredno platiti prema naznačenim rokovima plaćanja. Istina je da imamo manjih zakašnjenja prema HEP-u i požeškoj Tekiji kao i ostali gradovi i općine s našega područja. Reći da je grad dužan više od četiri milijuna kuna u najmanju je ruku ludost. Kao čovjeku mi nije jasno zašto nekomu smeta ako se radi dobro i ako je stanje gradskog računa pozitivno. Istina je da je u prvih šest mjeseci ostvareno oko 2 milijuna i 617 tisuća kuna od planiranog proračuna, no poznato je da se proračun počinje puniti tek u drugoj polovici godine kada novac pristiže, a znatno su manja ulaganja. Što se tiče navodne loše suradnje s mjesnim odborima, za što me prozivao vijećnik Mato Ramić, i tu tvrdnju moram demantirati. Ramić je čovjek koji u svemu ovome gleda vlastiti interes, a budući da me javno nazivao konjem, ne znam kakvu sada suradnju od mene očekuje – rekao je Nikolić.

Naglasio je da je ovo jedina konferencija za novinare koju je održao vezano uz ovu temu jer javna prepucavanja smatra nepotrebnim gubljenjem vremena.H.Kusik

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike