Regija
VATROGASCI U BRESTOVCU

Šezdest godina DVD-a Zakorenje
Objavljeno 26. kolovoza, 2013.

BRESTOVAC – Dobrovoljno vatrogasno društvo Zakorenje koje djeluje na području Općine Brestovac osnovano je 1953. godine i danas okuplja 167 članova, od čega su 52 operativca obučena za sve vrste vatrogasnih intervencija. Osim požara i elementarnih nepogoda, vatrogasci iz Zakorenja pokrivaju i područje državne ceste Požega – Nova Gradiška do naselja Busnovi, pa tako redovito sudjeluju i u intervencijama spašavanja unesrećenih u prometu. Prema riječima predsjednika DVD-a Slavka Lončarevića, vatrogasci u Zakorenju, uz adekvatnu opremu, danas imaju i primjereno uređen Vatrogasni dom, u kojemu se konstantno radi s djecom i mladima. O kvaliteti rada svjedoči i 50-ak pehara i plaketa osvojenih na različitim natjecanjima, koji su u prostorijama DVD-a izloženi zajedno s nizom članaka objavljenih u različitim novinskim izdanjima tijekom proteklih 60 godina.

– Naše stožerno društvo je Brestovac, a područje koje pokrivamo proteže se od naselja Daranovci do Busnova i susjedne Brodsko-posavske županije. Tijekom godine bilježimo brojne intervencije, od požara na otvorenom do gašenja objekata, poput nedavnog velikog požara pilane u Ivandolu, gdje je, uz znanje i iskustvo, do izražaja došla i sva oprema koju posjedujemo. Intervencije imamo i tijekom poplava, osobito u slivu Orljave, kada pumpamo vodu iz poplavljenih podruma te čistimo prometnice ili kanale vodotoka. Prije nekoliko godina naši su članovi uz predstavnike GSS-a sudjelovali i u potrazi za nestalim dječakom na području Deževaca, koja je potom sretno okončana. Danas tijekom obilježavanja 60. godišnjice rada očekujemo goste iz više od 30 vatrogasnih društava iz pet hrvatskih županija, od mora do Međimurja te od Iloka do Zagorja – rekao je predsjednik DVD-a Zakorenje Slavko Lončarević. H.Kusik

MIMOHOD VOZILA I POKAZNA VJEŽBA

Uz prigodnu izložbu novinskih članaka, u crkvi sv. Marka služena je sveta misa u čast svih preminulih članova, a nakon svečane sjednice, vatrogasci su održali i mimohod vatrogasnih vozila te pokaznu vježbu gašenja požara.

Proslava 60. godišnjice rada DVD-a Zakorenje održana je pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i Općine Brestovac.

O kvaliteti rada svjedoči i 50-ak pehara i plaketa s natjecanja

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana