Osijek
NAPOKON NAŠLI ZAKUPCA

ZOO hotel zakupio
Mladen Pejičić iz PSC-a
Objavljeno 23. kolovoza, 2013.
Pejičić najavljuje otvorenje ZOO hotela za mjesec dana, koliko mu treba za okupljanje ekipe

Tvrtka Unikom je na šestom natječaju za zakup ZOO hotela na lijevoj obali Drave uspjela pronaći zakupca. Naime, direktor autokuće PSC Osijek Mladen Pejičić na posljednjem je natječaju, objavljenom 1. kolovoza, dao jedinu ponudu za zakup ovog hotela, te je s ovom tvrtkom potpisao ugovor o zakupu hotela od pet godina.

“Stav je nove uprave Unikoma d.o.o. i Grada Osijeka (dvaju suvlasnika poslovnog objekta) da se model poslovanja komunalnog poduzeća i hotelijerstva nije pokazao uspješnim te se nije niti razmatralo mogućnost ponovnog pokretanja ugostiteljske djelatnosti. Dana 1. kolovoza 2013. raspisan je javni natječaj za zakup poslovnog objekta ZOO hotela, a otvaranje ponuda održano je 19. kolovoza 2013. Na natječaj se javio jedan ponuditelj, koji ispunjava sve uvjete predmetnog javnog natječaja i Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora. Iznos zakupnine za predmet zakupa iznosi 15.000 kuna mjesečno, a vrijeme zakupa je pet godina od dana potpisa ugovora”, stoji u službenom priopćenju tvrtke Unikom o ovoj poslovnoj transakciji.

Svoju nam je poslovnu odluku komentirao i sam Pejičić, koji priznaje da voli izazove, te se prvi put odlučio okušati i u ugostiteljstvu.

- Smatram kako Osijek treba taj hotel i da je šteta da bude zapušten, a vjerujem kako ću uz svoje poslovne partnere i veze uspjeti podići kvalitetu usluge na zavidnu razinu. Hotel je u cijelosti opremljen, ali ima problema s hidroizolacijom, stoga će biti nužna neka ulaganja. Za pripremu objekta za rad i okupljanje vrhunske ekipe trebat će mi oko mjesec dana i vjerujem da će se hotel otvoriti do listopada. Svjestan sam da su vremena teška i da će prva godina poslovanja možda biti i negativna, ali ja razmišljam dugoročno - optimističan je novi zakupac ZOO hotela Mladen Pejičić.

Podsjetimo kako je nakon zatvaranja ZOO hotela 13. siječnja 2010. godine objavljeno ukupno šest natječaja, od čega jedan po cijeni od 13,9 milijuna kuna za prodaju nekretnine i pripadajuće opreme (10. srpnja 2012.) te pet natječaja za mjesečni zakup poslovnog objekta ZOO hotela, prvi po cijeni od 100.000 kuna, kasnije jedan po 35.000 kuna, dva po 30.000 kuna i sada ovaj najnoviji po 15.000 kuna mjesečno.

Nefreteta Z.EBERHARD
TRAŽE SE KVALITETNI MENADŽERI, KONOBARI I KUHARI

Mladen Pejičić ovom je prilikom pozvao i sve kvalitetne ugostiteljske i hotelijerske djelatnike - od menadžera do kuhara i konobara - da se prijave sa svojim zamolbama na e-mail adresu: zoohotelos@gmail.com u slučaju da su u potrazi za novim radnim mjestom.

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA NA LIJEVOJ OBALI

Prvosvibanjsko druženje uz grah, roštilj i dobro društvo

TRAVANJ PROTEKAO U ZNAKU DJEČJE KNJIGE

Andersenove bajke ne blijede

Najčitanije iz rubrike