Regija
PRIZNANJA ZASLUŽNIM ŽUPANJCIMA

Među dobitnicima i Indira, Opća opasnost...
Objavljeno 20. kolovoza, 2013.

ŽUPANJA – U četvrtak, 29. kolovoza, Županja će proslaviti Dan grada i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. U povodu toga na svečanoj sjednici Gradskog vijeća biti uručena javna priznanja - Zlatni grb, Srebrni grb i Zahvalnice. Kriteriji za dodjelu su najbolji rezultati postignuti u teorijskom i praktičnom radu na pojedinom području, objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi način prezentirana ostvarenja i djela, izuzetni doprinos u Domovinskom ratu, ostvarivanju slobode i uspostavi demokratskog sustava u cijeloj RH, ugled uzornog gospodarstvenika, stručnjaka i djelatnika, odnosno uzornog poduzeća, ustanove ili udruge građana.

Odbor za dodjelu javnih priznanja, na čelu s gradonačelnikom Davorom Miličevićem, razmotrio je pristigle prijedloge i Gradskom vijeću, koje će se sastati u petak, predložilo donošenje odluke o dobitnicima.

Zlatni grb Grada Županje za izuzetno bogato književno i novinarsko djelo te sportsku publicistiku u kojoj su Županja i županjska Posavina bili snažno zastupljeni posmrtno će se dodijeliti Ivi Balentoviću. Ovogodišnji dobitnik Zlatnog grba bit će i KUU Tomislav Županja za 110. obljetnicu uspješnog rada i promidžbu gradae. Bit će dodijeljeno i pet Srebrnih grbova za kontinuirano obavljanje djelatnosti i postizanje rezultata koji su pridonosili i pridonose promidžbi i boljitku grada Županje. Dobitnici su vokalna solistica Indira Vladić iz Colonije, ovogodišnji dobitnik Porina u kategoriji za hit godine - Opća opasnost i Zavičajni muzej Stjepana Grubera koji ove godine obilježava 60. obljetnicu svoga osnutka. Dva grba bit će dodijeljena posmrtno - Zlatku Orkiću, pripadniku Specijalne jedinice policije Delta-Županja i Andriji Franiću, poznatom izrađivaču žica za tambure i majstoru koji je „znao napravit tamburu“.

Zahvalnice Grada Županja za opće priznatu djelatnost u cilju promidžbe i boljitka grada Županje bit će dodijeljene prof. Milidragu Markoviću, glazbenom pedagogu Martinu Kneževiću, Ivi Petkoviću, Vladi Mariću i Konjogojskoj udruzi Stari graničar Županja.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike