Autoglas
DVA VIKENDA U ZNAKU ADRENALINA I OKTANA

King of Europe i Street race show u Osijeku
Objavljeno 20. kolovoza, 2013.
U nedjelju poslije podne nastupit će najbolja 32 vozača iz King of Europe pro serije

Osijek će još jednom biti domaćin atraktivnog adrenalinskog natjecanja King of Europe, koje će se održati idućeg vikenda, od 23. do 25. kolovoza, na prostoru Sportsko-poslovne zračne luke Osijek.

Riječ je o atraktivnom formatu natjecanja u kojemu nije najvažnije pobijediti u utrci, nego pokazati vještinu preciznog kontroliranja automobila koji bočno klizi vijugavom stazom. Dakle, posebno se cijeni spoj brzine i što ekstremnijeg kuta vozila, kojemu stražnji kraj proklizava dok prolazi kroz zavoje.

Program počinje u petak (23. kolovoza) trening-vožnjama te prijavama vozača, čija vozila moraju proći tehnički pregled. Treningom počinje i program u subotu, u 9 sati, a u 15.30 na rasporedu su prve kvalifikacijske vožnje. Najbolji vozači svoje će vještine pokazati u nedjelju u završnim vožnjama s kojima se kreće u 9 sati za “street legal” kategoriju. U 11 sati nastupit će djevojke u “Queen of Europe” kategoriji, a u 12.30 počinje zagrijavanje za profesionalce. Od 14 do 17 sati nastupit će najbolja 32 vozača iz King of Europe pro serije, od 17 do 19 stazom će se voziti najboljih 16 driftera iz Hrvatske, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazana je za 19 sati. Sve dodatne informacije mogu se naći na kingofeurope.net, a zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti ako zadovoljavaju stroge propozicije natjecanja za koje valja uplatiti kotizaciju od 200 eura.

Tjedan dana poslije, na istom mjestu, održat će se još jedno atraktivno natjecanje - “Osijek street race show” uz već standardni program za ovo natjecanje koje je dobro poznato publici u Osijeku. U dva dana održat će se utrke ubrzanja, db drag, street style, bit će postavljena karting arena te je zakazan međunarodni Honda meeting. Za organizaciju adrenalinsko-oktanskih manifestacija zaslužan je Autoklub Slavonija.

Ivan SEKOL

Petak je rezerviran za prijave vozača i trening vožnje, dok su natjecanja u subotu i nedjelju

Dolazi 70 driftera

Natjecanje King of Europe okupit će 70-ak vozača iz šire regije, a o popularnosti natjecanja govori i potvrđeni dolazak vozačice iz Palestine.

- U kvalifikacijama svaki vozač stazom prolazi sam, a kasnije idu po dva vozača jedan iza drugoga, s tim da drugi mora ponavljati manevre prvog. Ocjenjuju se stil, brzina i atraktivnost. Osječani će moći vidjeti četiri natjecanja, jedno je naše nacionalno, a tri su dio King of Europe serije. Riječ je o natjecanju za profesionalce, natjecanju za amatere i natjecanju 'Queen of Europe' za djevojke - pojasnio nam je organizator Rudolf Kalkan.

Ulaznice za oba vikenda, odnosno za “Queen of Europe” te za “Osijek street race show”, stoje po 30 kuna za dnevnu kartu, 50 kuna za dvodnevnu, a ulaz u petak se ne naplaćuje.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u