Regija
OKUPLJANJE OBITELJI

U Drenovce stiglo 50 Tunjića iz cijelog svijeta
Objavljeno 18. kolovoza, 2013.
Sedamdesetosmogodišnja majka Ana Tunjić ispunila dugogodišnju želju

DRENOVCI - Vrijeme kao da nas tjera da jurimo i zaboravljamo na svoje najbliže. Takvo vrijeme prepoznala je vitalna 78-godišnja Ana Tunjić iz Drenovaca.

- Traganje za poslom odvelo je sve moje sinove i kćeri diljem Europe. Budu Božić, Uskrs, blagdani i kirbaji, ali nikada da svoju djecu zajedno okupim ovdje na mom pragu. Ja i moj Jozo koji je umro prije 13 godina imali smo trinaestero djece, učili smo ih moliti kod kuće i u crkvi, poštenju i ljubavi. Život ih je odveo u svijet. Tako ih želim sve vidjeti zajedno. Dogovorili smo se da to bude u petak, 16. kolovoza, poslije Velike Gospe. Moja se želja ispunila. Htjela sam moje da zagrlim i izljubim, da se s njima slikam, da se sjete mene kada umrem neka pogledaju ove slike. Sada sam vesela i sretna - kaže Ana.

- Majka i naš otac vjenčali su se 1952. u Breški u Bosni, a majka je iz Doknja kod Tuzle. U Drenovce dolaze 1972. Troje djece rodilo se u Drenovcima, ostali u Bosni - kaže Anin sin Frano. Majka Ana rodila je pet sinova, jedan je umro kao mali, osam kćerki je došlo na skup, a najstarija je Janja koja ima 53 godine. Na skupu je bilo 26 unučadi i 10 praunučadi. Iz kuće majke Ane krenulo je 50 članova obitelji k crkvi svetog Mihaela u Drenovcima. Misno slavlje služio je Marko Đidara, drenovački dekan, koji je biranim riječima čestitao na ovom skupu Tunjića koji treba poslužiti kao primjer i ostalim obiteljima.(S.Bo.)

Možda ste propustili...

AGROKLASTER, BRESKORKA I OPĆINA TOVARNIK

Slavonci u Zagrebu - sve o bundevama

U PODUZETNIČKOJ ZONI "SJEČINE" U ŽUPANJI

Pojedini kupci ni nakon 15 godina nisu počeli gradnju

BROJNE AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA ERASMUS+ SPORT

Sport kao način resocijalizacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara