Novosti
DIO SELJAKA IPAK KRENUO PREMA ZAGREBU

Pranjić: Mi nemamo što izgubiti. Dotaknuto nam je ljudsko dostojanstvo
Objavljeno 18. kolovoza, 2013.
OSIJEK- Kucnuo je čas - poručuju seljaci koji su traktorima na put simbolično krenuli pet minuta prije dvanaest sati. Predvodnici kolone traktora su nezadovoljni prosvjednici Osječko-baranjske županije...
Više od deset dana na cestama učinilo je svoje. Pojedinci su se vratili kućama, neki su u nevjerici što Vlada ne popušta, rade se kombinacije i smišljaju planovi. Seljaci iz Osiječko-baranske županije više neće čekati, sjeli su na traktore i krenuli u Zagreb.
"Kreće i Vukovar, Županja, Brodsko-posavska županija, čeka nas Virovitička... Kretat ćemo se pravcem Osijek- Virovitica- Bjelovar- Zagreb. Odustajanja nema i ja vjerujem da ćemo do ponoći kavu popiti na Markovom trgu", najavio je Petar Pranjić iz udruge Baranjska brazda.
Policije se ne boje i neće se predati.
"Mi nemamo što izgubiti. Dotaknuto nam je i ljudsko dostojanstvo i moral" kaže Pranjić.
Istovremeno u Velikom Grđevcu traje koordinacija predstavnika iz dvanaest županija koji bi trebali donijeti odluke o daljnjim potezima. Dio seljaka još je jučer napustio punkteve, premijer Zoran Milanović nije se oglasio, a ministar Tihomir Jakovina poručio kako je sve to smišljeni plan djela seljačkih vođa koje iza sebe nemaju nikakve rezultate.
"Strašno puno demagogije, politikanstva, demagogije i isprazne priče. Oni podgrijavaju nezadovoljstvo poljoprivrednih proizvođača i čine štetu hrvatskim poljoprivrednicima", poručio je Jakovina.
Na ovakve prozivke jedan od vođa, šef seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić odmahuje rukom. Iako se dio prosvjednika vratio kućama, još ništa nije gotovo.
"To je normalno nakon jedanaest dana da se to događa. To nije vojska ni policija već seljaci koji su spontano došli i normalno je da neki ne mogu izdržati taj pritisak te je došlo do poremećaja. Ali ima i novih punktova. Evo baš kod mene su se otvorila dva nova punkta", kaže Pipić.
Sigurno je i kako će pomoć zatražiti od predsjednika Ive Josipovića s kojim se 23. kolovoza sastaju u Lipovljanima.
Media servis
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike