Regija

Poduzetnički inkubator u Virovitici
Objavljeno 16. kolovoza, 2013.

VIROVITICA – Ovaj Poduzetnički inkubator izvrstan je početak za mlade poduzetnike te će pokrenuti mnoge poslove i biti temelj za stvaranje novih ideja i zapošljavanje, bit će vodilja poduzetnicima za sigurnu budućnost - rekao je saborski zastupnik Josip Đakić na svečanosti otvorenja Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, čestitajući županu Tomislavu Tolušiću na privlačenja sredstava iz EU fondova i gradonačelniku Ivici Kirinu na jedinstvenom daru u povodu Dana Virovitice. Nazočni dužnosnici naglasili su kako je suradnja Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice odličan primjer zajedništva te su kao takvi oboje pokretači razvoja ne samo Virovitice i Virovitičko-podravske županije nego i cijele regije.

Poduzetnički inkubator sagrađen je u sklopu EU projekta E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji, čiji je Županija i nositelj. Partner na projektu je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, a pridruženi partner je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek. Grad Virovitica donirao je zemljište u poduzetničkoj zoni i projektnu dokumentaciju.

Radi se o jednom od najvrjednijih EU projekata koji se provode na području Virovitičko-podravske županije. Vrijednost projekta je 7.201.619 kuna, od toga nepovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777 eura, Virovitičko-podravska županija izdvojit će 221.137 eura, a VIDRA 19.300 eura.

Osim zastupnika Đakića, župana Tolušića i gradonačelnika Kirina, na prigodnoj svečanosti bili su saborski zastupnici Igor Češek i Tomislav Žagar, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin, predsjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, general Mladen Markač, načelnici općina i ravnatelji ustanova s područja županije i brojni drugi. P.Žarković

Europska unija nepovratno daje gotovo

720

tisuća eura

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike