Regija
ŠETNICA PREMA IZLETIŠTU POLOJI

Savska šetnica bit će dio turističke ponude Županje
Objavljeno 13. kolovoza, 2013.

ŽUPANJA – Prije četiri godine na savskom nasipu uređena je šetnica s kojom je Županja, poznata pod nadimkom grad na Savi, konačno izašla na Savu i dobila poseban turistički štih. Šetnica je postala mjesto okupljanja građana koji ondje rado dolaze, i ljeti i zimi, krate vrijeme i uživaju u predivnom prizoru. Zahvaljujući pomoći Hrvatskih voda, gradnja šetnice nedavno je nastavljena prema popularnom izletištu Poloji, a kada bude u cijelosti završena, spajat će ga s naseljem Šećerana. Radovi su vrijedni oko četiri milijuna kuna, od čega će 2,7 milijuna kuna osigurati Hrvatske vode, a ostatak Grad Županja koji će financirati završne radove.

- Želimo da šetnica postane dio turističke ponude grada, ona je već pokazala svoje prednosti, ondje je pokrenut i vrlo uspješan projekt Naša Sava i uvjeren sam da će Županja pronaći mjesto na turističkoj karti Hrvatske - ističe gradonačelnik Davor Miličević.

Radovi idu prema planu i trebali bi biti završeni do jeseni. Duljina šetnice je 3,8 kilometara, širina 1,60 metara, a na svakih 50-ak metara bit će postavljeno rasvjetno tijelo, klupa i koš za otpatke. Otkako su krenuli radovi na gradnji šetnice, često se mogu čuti primjedbe pojedinaca kako je nastavak šetnice uži od postojeće, no gradonačelnik poručuje da je šetnica sasvim dovoljno široka i da će biti mjesta i za šetanje i za trčanje. I dok je velika većina građana ponosna na šetnicu i smatra da je riječ o reprezentativnom objektu koji Županji, bar u turističkom smislu, može donijeti puno dobroga, pojedinci negoduju i tvrde da se novac trebao utrošiti u otvaranje radnih mjesta.

– Smatram da je šetnica Županji potrebna, ona je tu za sve građane, tu će ostati i nitko ju neće odnijeti kući. Slažem se s tim da su građanima potrebna radna mjesta. Ali moram pitati biste li vi ušli u investiciju ako bi vam netko nudio 70 posto sredstava ili biste odbili ponuđeni namjenski novac? - pita gradonačelnik Miličević. Poručuje da suosjeća s građanima koji nemaju posla, no naglašava da je sve to što se u gradu radi i gradi zapravo stvaranje pretpostavki za gospodarski razvoj i zapošljavanje. Netko će, napominje, možda u blizini šetnice otvoriti ugostiteljski objekt, postaviti štand sa sladoledom ili nekim tradicijskih proizvodima. Miličević podsjeća na to da funkcija gradske uprave nije gospodarstvo, nego stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarstva i Grad će učiniti sve što je u njegovoj moći.

– Svjestan sam da neke stvari sporo idu i osobno sam nezadovoljan dinamikom, ali ne posustajemo, idemo dalje. U našoj poduzetničkoj zoni ima pet objekata, a trebalo ih je biti 13. Ali što da radimo? Moramo se truditi, poduzimati sve što je u našoj moći kako bi se napokon nešto pokrenulo. Pa hoćemo li dopustiti da nam poduzetnici odlaze u Srbiju? Naravno da nećemo. Sporo ide, ali siguran sam da će pomaka biti - zaključuje Miličević.M.Lešić Omerović

Duljina šetnice je

3,8

kilometara, a širina

1,60

metara

Na svakih pedesetak metara bit će rasvjetno tijelo, klupa i koš za otpatke

Možda ste propustili...

PROMJENE NA ČELU RAZVOJNE AGENCIJE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Umjesto Cote Zrinka Čobanković, novac za rad osiguran je do 2024.

UDRUGA INVALIDA RADA PROVELA PROJEKT ZAŽELI - FAZA II

O 109 korisnika skrbilo je 17 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana