Regija
ZATVORENI BAZENI PRORADIT ĆE TEK NAJESEN

Bazena u Slavonskom Brodu nema, svi na Poloj
Objavljeno 14. kolovoza, 2013.

SLAVONSKI BROD - “Oduševljena sam Polojem, pijesak je raj za klince, u plićaku se kupamo, pravimo tvrđave..., a kada nam dosadi, odemo u hlad, osvježimo se sokom, sladoledom...”, kaže mlada majka Manuela, koja s dvogodišnjom Laurom gotovo svakodnevno iz Bukovlja ide na brodski Poloj, najdraže ljetno odredište većine Brođana, ali i šire okolice, koji u omiljenoj rijeci Savi traže spas od vrućina.

- Odrastao sam na Poloju, tu sam naučio plivati i dolazim ovdje cijeli život. Za mene je Poloj jedno od najljepših i najdražih mjesta za odmor i razonodu. Otkako je prošle godine dopunjena sportskim terenima i raznim rekvizitima, pa i ponudom hrane, pića, voća..., doista ima sve što treba - kaže 70-godišnji Karlo.

- A posebna pogodnost, domeće njegov prijatelj Josip, jest mogućnost dovođenja pasa, koji se također mogu osvježiti na svom dijelu plaže.

Proteklih vrelih dana na Poloju na tisuće sugrađana tražilo je spas pod drvećem ili suncobranima koji se mogu iznajmiti, kao i ležaljka, za deset kuna po danu.

- Do podneva ih gotovo podijelimo - kaže voditeljica SRC-a Poloj Lana Šimić, koja s još 19 zaposlenih u dvije smjene vodi brigu o tome da sve funkcionira.

- Posebno je puno preko vikenda, kada na parkiralištima bude više od tri i pol tisuće automobila (pet kuna cijeli dan) i bicikala (čuvanje dvije kune), a s pješacima to je sigurno više od pet tisuća posjetitelja, koji, osim u kupanju, nalaze zabavu na sportskim terenima (pet kuna za sat vremena), odbojci na pijesku i u vodi, košarki, nogometu, stolnom tenisu, šahu, na visećoj kuglani, badmintonu, frizbiju, pikadu, kartama, a tu je i aquapark (pet kuna za 20 minuta)... Za svakoga se nađe zanimacija - dodaje Šimić.

Kupanje prate i nadgledaju spasioci, članovi Ronilačkog kluba Marsonija, čiji je cilj prije svega djelovati preventivno, kao i pripomoći kod ozljeđivanja, opeklina.

- Kontrola je pojačana posebice u poslijepodnevnim satima, kada ima više kupača - kaže Nenad Živković, zadovoljan što ovoga ljeta nije bilo težih situacija.

Neobično je, pak, da ni jedna od brodskih udruga mladih ove godine nije pokazala interes za organizacijom ponekog koncerta na otvorenom ili drugog zabavnog sadržaja, poput prošlogodišnjeg House pathya uz poznata imena DJ-a. Marija Radošević

“U igri” Petnja i Ljeskove vode

Za kupače zapadnih sela, dvadesetak kilometara od Broda, još uvijek je privlačno jezero Petnja s ugodno toplom vodom, ali bez dodatnih sadržaja. Jednako tako za mještane istočnih sela zanimljive su Ljeskove vode, s mnogo hlada, okružene prelijepom šumom, na žalost zapuštene, rijetko košene, s polustoljetnim izvorom vode koji je presušio...

Biraju se radnci na bazenima

Oni koji ne vole kupanje u rijeci i jezerima, a raduju se dugonajavljivanim bazenima na Vijušu, čini se da će se u njima okupati tek najesen. Nakon što je u drugom pokušaju konstituirano Gradsko vijeće i donesen poračun te raspisan natječaj za djelatnike na bazenima, ovih se dana obavljaju testiranja i razgovori s kandidatima (ukupno 127) za poslove u sektorima održavanja i upravljanja, pa tek onda, pretpostavljamo, slijedi izbor, tehnički prijam... Prema riječima gradonačelnika Mirka Duspare u nedavnoj radijskoj emisiji, bazeni neće zakasniti kad god da se otvore, jer bit će u zatvorenom prostoru. A do tada, svi na Poloj, Petnju, Ljeskove vode...

Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana