Osijek
ISKORISTILI GUŽVE NA IZDAVANJU OSOBNIH ISKAZNICA

Preprodavači ujutro u MUP-u uzimaju
brojeve, pa ih prodaju po 10 kuna?!
Objavljeno 13. kolovoza, 2013.
Vidjela sam ženu koja je nekoliko puta pritisnula automat i uzela četiri broja.

- Znala sam da je gužva, ali da ću čekati četiri sata pred policijom zbog osobne iskaznice koju moram imati, nisam vjerovala - ispričala nam je Jadranka Perajica iz Osijeka, koju smo jučer u 9.30 sati zatekli ispred MUP-a. Nakon dva sata čekanja razgovarala je sa suprugom hoće li otići nekamo dok čekaju red, ili će ostati ispred policije i kako kaže, “naoružala” se strpljenjem za četverosatno čekanje koliko procjenjuje da će trebati vremena da njezin broj dođe na red.

Ipak, neki su, unatoč tome da su izvukli veći broj dolazili na red prije onih čiji je broj bio manji. Dosjetljivi (i vjerojatno nezaposleni) građani pronašli su način kako zaraditi novac na vrlo lak način - prodajom brojeva s automata u policiji!

- Vadila sam osobne iskaznice djeci i vidjela sam ženu koja je nekoliko puta pritisnula automat i uzela četiri broja. Čovjeku koji je došao iza mene bar 20 minuta, bez problema je prodala broj za deset kuna. Broj je kupio i uspio doći prije mene na red - ispričala je sugrađanka Sanja Ivčić koja se, kaže, uvjerila i da se masovne gužve stvaraju zbog činjenice da građani čiji su dokumenti važeći žele dobiti novi. Iz tog razloga, kaže, red koji se prije nekoliko dana stvorio, bio je dugačak čak do Radićeve ulice. Da nije morala djeci izvaditi osobne iskaznice za putovanje izvan Hrvatske, kaže, ne bi dolazila u ovu gužvu. Istoga je mišljenja i suprug Jadranke Perajice koji kaže kako je od službenika na šalteru čuo da pojedinci čak kidaju svoje važeće dokumente kako bi dobili nove.

- Znaju da tada izbora nemaju i čini se da očajnički žele nove dokumente. Meni osobna ističe tek u prosincu i ne pada mi na pamet praviti novu. Ovdje zapravo svojevoljno pravim društvo supruzi, a i došao sam ranije da u 7.30 uspijem izvući broj. Bez obzira na to, 30-ak ljudi je ispred nas - rekao je. M. Mihelić

Već u 10 sati nema brojeva

I mjesec i pol od ulaska Hrvatske u EU, a kad su se počele stvarati gužve na izdavanju dokumenata, ograničen broj klijenata obvezuje dolazak u jutarnjim satima. Konkretno, mi smo izvukli broj 227 u 9.45 ujutro, a rečeno nam je da primaju građane do broja 185, zbog čega su se u to vrijeme mnogi građani jednostavno okrenuli i otišli. Nešto je manja, ali također velika gužva i na šalteru za izdavanje vozačkih dozvola.

Možda ste propustili...

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike