Osijek
TRI DANA GUŠENJA U NEUGODNOM MIRISU FARMI

Smrad amonijaka uvlačio se i u prostorije, za pomoć su zvali i 112
Objavljeno 11. kolovoza, 2013.

Jedan od najtoplijih, ako ne i najvrući tjedan ove sezone stanovnici Osijeka i okolice u večernjim satima provodili su u domovima sa zatvorenim prozorima. Razlog tome bio je nesnosan smrad kakav građani ne pamte!

- Smrad je doslovce pekao za oči! Intenzivno se počeo širiti u četvrtak i petak, a tijekom subote nešto je oslabio i postupno nestajao tek uvečer. U četvrtak je bilo lijepo vrijeme, no djeci nismo dopustili da se kupaju u bazenu, nego smo ih tjerali u kuću, a kad su djeca shvatila koliko smrdi, ni ona sama nisu željela ostajati vani. Ulice su bile puste čak i u večernjim satima, kad ljudi tijekom ljeta traže zraka na otvorenom - potvrdio je stanovnik Tenje koji kaže kako je imao sreću što je u kući uključio klima-uređaj pa je bilo donekle podnošljivo. No njegovi susjedi u čijim kućama klima-uređaja nema, priča, nisu znali gdje im je gore budući da se intenzivan smrad širio ne samo okolicom Osijeka nego i u svim dijelovima grada. I stanovnici Juga 2 i Zelenog polja bili su prisiljeni ostajati u kućama jer je, kako kažu, smrad amonijaka bio neizdrživ.

Kao i obično u takvim situacijama, tako su i ovaj put brojni građani zvali nadležne službe. Dok im je policija rekla kako ne može učiniti ništa, u Centru 112 rečeno im je da smrad dolazi s obližnje farme gdje je polje pognojeno svinjskim gnojivom te da su o tome obaviještene i nadležne inspekcijske službe. Srećom, u subotu je tlak zraka učinio svoje pa je i intenzitet smrada oslabio, a moguće je, kaže naš sugovornik, da su njive zaorane pa je smrad nestao.

- Obično se s okolnih farmi katkad osjeti neugodan miris, no ovako još nije bilo. Neki su zvali i radiostanice pa su se čak voditelji našalili da uzmemo pivo i zaboravimo na probleme. No ovo je bilo toliko intenzivno da nismo znali gdje se skloniti - ispričao je stanovnik Tenje. M. Mihelić

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike