Regija
9. ŽUPANIJSKO NATJECANJE

Milenko Hrgović i Željko Šebalj najbolji orači Virovitičko-podravske županije
Objavljeno 12. kolovoza, 2013.

SOPJE – Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Poljoprivredno-savjetodavna služba organizirale su u Kapincima 9. Županijsko natjecanje orača. Sudjelovalo je 14 natjecatelja, od kojih deset s ravnjacima i četiri s premetačima. Tri sutkinje prema strogim su kriterijima ocijenile da je Milenko Hrgović iz Vaške kod Slatine obranio titulu prvaka u kategoriji plug premetnjak, a iza njega redom su se plasirali Tomislav Majer, Marijan Kaladić i Branimir Heđi. U kategoriji plug ravnjak najbolje je ocijenjeno oranje Željka Šebalja iz Kapinaca, a slijede Radivoj Rekić, Goran Šebalj, Ivan Šimatić, Dejan Ponjević, Mirko Rudec, Đorđe Ružić, Davor Begovac, Dobrislav Babić i Josip Banić.

Priznanja najboljima uručili su zamjenik župana Zdravko Dijaković, pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomir Majdak i načelnik općine Sopje Josip Granjaš. Domaćin i glavni sponzor natjecanja bila je Općina Sopje, a nazočni su bili i predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin i načelnici susjednih općina.

Koliko je natjecanje orača zanimljivo i kakva je njegova budućnost pokazuju godine sudionika natjecanja u Kapincima: najstariji Mirko Rudec ima 74 godine i sudjelovao je na osam od devet natjecanja u Virovitičko-podravskoj županiji. Najmlađi Marijan Kaladić rođen je 1990. godine i već je uspješno sudjelovao na nekoliko natjecanja.

– Premda je ovogodišnje natjecanje održano u teškim uvjetima, uz temperaturu od 38 stupnjeva u hladu, bilo je to najbolje oranje od svih dosadašnjih. Vidi se da su natjecatelji svladali tehniku, znaju podesiti plug, znaju da ne treba žuriti, kako treba izgledati brazda i u tom pogledu sam vrlo zadovoljan - rekao je Siniša Hrgović, trener državne reprezentacije orača i organizator natjecanja u Kapincima.

Milenko Hrgović i Željko Šebalj u Kapincima su izborili nastup na državno natjecanje koje će se održati 31. kolovoza u Slavonskom Brodu, a pobjednike čeka put na svjetsko natjecanje u Francuskoj 2014. godine.P.Žarković

Premda je natjecanje održano u teškim uvjetima, uz temperaturu od 38 stupnjeva, bilo je to najbolje oranje od svih dosadašnjih

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike