Sport
SP U VESLANJU ZA JUNIORE

Četiri hrvatske posade izborile polufinala
Objavljeno 9. kolovoza, 2013.

Nakon kvalifikacijskih, repesaž i četvrtfinalnih utrka danas i sutra (subota i nedjelja) u Litvi, u Trakaiju, održat će se sve završne utrke mladih veslačica i veslača na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2013.

To veliko natjecanje okupilo je oko 600 mladića i djevojaka iz pedesetak zemalja, raspoređenih u 262 posade. Među njima predstavilo se i sedam hrvatskih čamaca, od kojih su se četiri plasirala polufinale, dakle za poredak od 1. do 12. mjesta u svakoj disciplini.

Program SP-a predvidio je za subotu polufinalne utrke, u kojima će svoje mjesto u “A“ finalima od Hrvata tražiti dvojac na pariće juniorki (Ivana Krkljuš, Žana Krakić), dvojac bez kormilara (Bernard Samardžić, Danijel Plišić), četverac na pariće (Roko Šitum, Ante Ančić, Luka Baričević, Tomislav Šain) i osmerac (Toni Čavka, Tin Nemčić, Marko Krizmančić, Matej Metković, Mato Brandt, Josip Laca, Antonio Coga, Jakov Bumbak i kormilar Luka Ščurla). Hrvatski četverac s kormilarom (Marin Ančić, Pave Kuzmanić, Tomislav Biloš, Zvonimir Hartl i kormilar Hrvoje Džalto) nastupio je u konkurenciji 11 posada i čeka ga "B" finale, za jedno od 7. do 11. mjesta. U polufinalu, pak, mjesto u “C“ ili “D“ finalu tražit će hrvatski samac Ivan Županović, a naše djevojke u četvercu na pariće moraju s Ukrajinkama u “D“ finale, za 18. odnosno 19. mjesto. U toj posadi veslale su Mia Drkulec, Paula Klak, Dora Dragičević i Marina Kaić.

Najzanimljivije finalne utrke na rasporedu su u nedjelju, 11. kolovoza. D. Kerže

7

hrvatskih posada nastupilo je na SP-u, a u A finale otišle su četiri

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike