Osijek
791 INTERVENCIJA PAUK-SLUŽBE

S parkirališta trgovačkih centara “dignuta” 123 auta
Objavljeno 10. kolovoza, 2013.

Ukupno 791 naredba za premještaj nepropisno parkiranih automobila izdana je u posljednja tri mjeseca ove godine, a od toga broja čak 123 naredbe odnose se na premještaj automobila s parkirališnih prostora trgovačkih centara na području grada Osijeka. Ovaj statistički podatak svakako je podsjetnik na učestala parkiranja na mjestima za invalide upravo na velikim parkiralištima ispred centara gdje Osječani običavaju ostaviti svoje limene ljubimce kako bi izbjegli naplatu parkinga. No čini se da ih takvo nepropisno parkiranje stoji mnogo više novca nego što bi platili za parkiranje na mjestu koje nije rezervirano za invalide.

Iako neki vozači smatraju da ta mjesta trebaju biti izuzeta od kažnjavanja pa upravo i ako je automobil parkiran na mjestu za invalide, pauk-služba ondje intervenira kao na bilo kojem drugome javnom mjestu. Kako stoji u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU osječko-baranjske, parkirališni prostor smatra se ograničeno otvorenim javnim mjestom namijenjen neograničenom krugu osoba u vrijeme dok je trgovački centar otvoren, a time i parkirališni prostor. Stoga, navika (besplatnog) parkiranja na mjestu za invalide pa i na parkiralištu trgovačkih centara, valja imati na umu, neće proći nekažnjeno.

Inače, uz pauk-službu ondje je uvijek i policija i kako stoji u odgovoru PU osječko-baranjske, policijski službenik mora biti blizu mjesta gdje se odnosi automobil, odnosno u prostorijama pauk-službe.

- Takva je praksa zbog ekonomičnosti jer moramo biti u neposrednoj blizini mjesta preuzimanja vozila. Inače, troškove premještanja nepropisno parkiranog automobila snosi vlasnik, ili ona osoba koja je automobi koristila. Zato je potrebno utvrditi identitet vozača koji je nepropisno parkirao, stoji u odgovoru PU osječko-baranjske. M. Mihelić

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike