Sport
OSJEČKI PRVOLIGAŠ DOGOVARA POSUDBE

I Mioč u Segestu, Glavaš odbio kaljenje
Objavljeno 8. kolovoza, 2013.

OSIJEK - Koliko god tanak bio igrački kadar osječkog provligaša, na nekim je pozicijama prenapučen. To se prije svega odnosi na vezni red u kojem bijelo-plavi već jako dugo nisu imali tako kvalitetnu i zdravu konkurenciju. U takvim okolnostima neki od igrača trenutačno su izvan najužih kombinacija za prvu momčad, pa je stručni stožer procijenio kako je za njihov napredak daleko bolje otići na kaljenje nego da treniraju s Osijekom i minute skupljaju isključivo u prijateljskim utakmicama. Prvi je led probio Zoran Arsenić koji je bez previše razmišljanja prihvatio posudbu u redove novog drugoligaša sisačke Segeste. I tamo neće biti usamljen, jer je, prema posljednjim informacijama, njegovim stopama krenuo i dojučerašnji kapetan bijelo-plavih juniora Benedik Mioč.

- Ne vidim nikakav problem u tome što igrači odlaze na posudbe. Pa, mi smo nekada, osim Šukera, svi prolazili kaljenja i vraćali se bolji u NK Osijek, prisjeća se svojih igračkih dana Tomislav Steinbrückner, trener osječkog prvoligaša.

E, to je bilo nekad. Danas su “klinci” ipak malo umišljeniji, a i konkurencija je daleko slabija. No, svakako je pohvalno to što su se Arsenić i Mioč odlučili na taj korak, jer igranje i u drugoligaškom društvu može im donijeti napredak i lakšu prilagodbu na seniorski nogomet.

- Odredili smo se da igrače iz šireg kruga prve momčadi šaljemo na posudbu, ako je moguće, u drugoligaške sredine, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Međutim, nisu svi igrači na tom tragu. Marin Glavaš, recimo, odbio je mogućnost odlaska na kaljenje.

- Nema problema. Nećemo mi nikoga tjerati. Uostalom, to je bila naša sugestija, a on ako smatra kako se može izboriti za mjesto u momčadi, neka pokuša. Objašnjeno mu je u kakvom je statusu trenutačno, otkriva Steinbrückner.

Nije isključeno da se dogodi još poneka posudba, ali zasad će se još malo pričekati.

- Moramo vidjeti hoće li nam se kadar mijenjati do kraja prijelaznog roka. Ako angažiramo još poneko iskusnije ime, moguće je da još nekom od mlađih igrača predložimo posudbu, zaključuje trener bijelo-plavih.D.Keler

Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

Najčitanije iz rubrike