Regija
KOORDINACIJA GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA

Velički termalni kompleks stajat će 10 milijuna eura
Objavljeno 8. kolovoza, 2013.

VELIKA – U općinskoj vijećnici održan je redovni sastanak Koordinacije gradonačelnika i načelnika općina Požeško-slavonske županije sa županom Alojzom Tomaševićem. Među brojnim temama o kojima je bilo govora, primjerice, o obilježavanju vinskih cesta i sakralnih objekata tzv. smeđom signalizacijom ili o potrebi revitalizacije prijeratnog uspješnog turističkog kompleksa odmarališta na Zvečevu, načelnik Općine Velika Vlado Boban ukazao je na interes investitora za uređenje termalnog kompleksa veličkih bazena.

Prema njegovim riječima ukupna vrijednost investicije premašuje 10 milijuna eura, a uspije li investitor dobiti potporu iz fondova Europske unije s realizacijom projekta bi se moglo krenuti već krajem ove godine. Uređeni kompleks bazena trebao bi nositi naziv Terme Aurelis, a unutar kompleksa bi se nalazila i zgrada hotela za smještaj gostiju. Na sastanku je bilo riječi i o poljoprivrednim temama posebno vezanih uz proizvodnju mlijeka i voćarstvo.

Kako bi se pogodovalo proizvođačima voća, na nedavno održanom sastanku dioničara tvrtke Badel u Zagrebu dogovoren je otkup oko 500 tona šljive s područja Požeško-slavonske županije.

Prema riječima župana Tomaševića koji se i sam bavi uzgojem voća, potrebe Badela uvelike premašuju naše proizvodne mogućnosti, a postigne li se s Badelom novi dogovor o zajamčenom otkupu, stvoriti će se i uvjeti za podizanje novih nasada.H.Kusik

Možda ste propustili...

SUFINANCIRAT ĆE GRAD SLATINA I ŽUPANIJA

OŠ Josipa Kozarca trodijelna dvorana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana