Regija

Mladi Darđani recikliraju i izrađuju unikatni namještaj
Objavljeno 7. kolovoza, 2013.

DARDA- Mladi Općinskog društva Crvenog križa Darda su nakon uvodnih radionica u projektu “Kreativno recikliranje”, financiranom od strane Europske komisije kroz Program mladi na djelu, počeli raditi na recikliranju i izradi namještaja. Mladi iz općina Darda i Bilje proteklog su tjedna napravili svoje prve stolove, stolice i klupe. Pripremaju materijale iz donacija građana kako bi što jednostavnije prestale biti stari namještaj i počele nekome služiti kao unikat, rađen od srca.

- Mladi si zaista daju truda, a svi, od najmlađih do najstarijih, uživaju u novostečenim znanjima i prednostima koje pruža stolarski posao - ističu u darđanskom Crvenom križu.

Iako je riječ o, kako kažu, neobičnoj inicijativi mladih, sav trud će se isplatiti kada namještaj nakon završetka projekta nađe svoga vlasnika kojem će pomoći u školovanju ili mu biti prikladno mjesto za odložiti svoje omiljene igračke.

Svi koji su zainteresirani i žele pokazati svoju humanitarnu i kreativnu stranu još uvijek se mogu uključiti u projekt. Radionice traju svaki radni dan od 10 do 14 sati u prostoru bivše Mjesne zajednice u Mecama. E.Soudil

Možda ste propustili...

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

Najčitanije iz rubrike