Regija
FISKALIZACIJA PREPOLOVILA ŽUPANJSKU TRŽNICU

Ni fiskalne blagajne ne podnose vrućinu
Objavljeno 7. kolovoza, 2013.

ŽUPANJA - Nema više odjevnih predmeta po povoljnim cijenama, nema pred štandovima nikoga od prodavača koji su godinama upravo na tržnici u Županji prodavali tekstil, donje rublje, čarape... Ostali su samo vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtnici koji su nabavili fiskalne blagajne.

- Očito je kako se broj prodavača smanjio od 1. kolovoza, od kada je počela fiskalizacija i na tržnici. Sve je to u redu, ali na ovim vrućinama ni fiskalne blagajne ne rade kako treba, treba nekoliko minuta da iziđe fiskalni račun. Kupci su nervozni, ne bi čekali, prigovaraju... bit će svega i svačega - komentirali su supružnici Mamuzić, obrtnici koji su nabavili fiskalne blagajne i nastavili raditi na gradskoj tržnici.

Manje nervoze je bilo kod vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji prodaju vlastite proizvode. Sve je, od uvođenja fiskalizacije, u redu i kod komunalne tvrtke, čiji djelatnik Pero Čatić bez ikakvih problema putem fiskalne blagajne izdaje račune o naplaćenoj placarini. Županjska tržnica je već godinama, kako kažu mjerodavni, na izdisaju, i samo zahvaljujući navikama građana opstajala je i u vrijeme otvaranja velikih trgovačkih lanaca. Sada, početkom fiskalizacije, mnogi strahuju kako će upravo na tržnici biti sve manje prodavača, sve slabija ponuda, ali i sve veće cijene zbog ulaganja koja su vlasnici obrta bili prisiljeni uložiti kako bi se prilagodili novonastalim uvjetima.

- Posljednjih 20 godina tržnica se, bez obzira na sve, odupirala, no sada, u posljednja dva tržna dana od početka kolovoza, puno je manje prodavača, dakle, puno je manje i onih koji su rezervirali i platili prodajno mjesto - kaže Manda Đurić iz županjskog "Komunalca". Z.Knežević

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike