Regija
KAMPOVE KRISTOVA EVANĐEOSKA CRKVA BETANIJA ORGANIZIRA 40 GODINA

U Orahovici se susrelo više od 1.000 mladih iz cijelog svijeta
Objavljeno 7. kolovoza, 2013.

ORAHOVICA - Kristova evanđeoska crkva Betanija Orahovica punih 40 godina organizira ljetne kampove. Kampovi su u Orahovici pokrenuti 1973. godine, a prekinuti samo u vrijeme Domovinskog rata i tijekom renoviranja i nadogradnje evanđeoske crkve. Tijekom godina održavanja kampova, u evanđeoskoj crkvi u Orahovici okupljali su se sudionici - djeca, mladež i odrasli - iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta. Svake godine kampovi su podijeljeni u dobne skupine, a prije tri godine pokrenut je i kamp za obitelji.

- Ove godine slavimo 40. godišnjicu naših ljetnih kampova i vrlo smo ponosni na taj veliki jubilej. Tijekom godine imamo ukupno šest kampova, ali ovi ljetni su najbrojniji i najzanimljiviji. Svaki kamp ima svoj tim koji je odgovoran za organizaciju i programski dio, dok smo mi Orahovčani domaćini i brinemo se da u kampu ništa ne nedostaje. Ovaj kamp možemo nazvati kampom duhovne obnove kako za odrasle tako i za djecu – kaže jedna od domaćica kampa, Lidija Stojković.

Od početka srpnja u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Betanija, u Orahovici, počeli su ovogodišnji ljetni kampovi, koji su do sada prošli stariji od 18 godina, zatim dvije grupe djece i mladih, a potom tinejdžeri u dobi od 13 do 17 godina, njih 90 iz cijele Hrvatske.

- Orahovica je prekrasna, ambijent nas opušta i zato ovaj ljetni kamp jednostavno nazivamo “Mjesto susreta”. To je kamp kršćanskog karaktera, želimo da mladi dožive duhovna iskustva, izgrade prijateljstva, ali i uče o kršćanskim vrijednostima i biblijskim temama. Program je tematski oblikovan i primjeren svakom uzrastu: od igara, radionica, šetnji, koncerata, pa sve do predavanja o biblijskim, duhovnim i općeživotnim temama – kaže glavni voditelj kampova u Orahovici, Zagrepčanin Ratko Medan.

Medan naglašava kako su priređene radionice svih vrsta - dizajnerske, medijske, dramske, glazbene, likovne...

- Na završnim danima sudionici prezentiraju sve ono što su napravili i naučili tijekom boravka u kampu. Ja sam već punih 13 godina na kampu u Orahovici i oduševljen sam kako se ovaj gradić razvija. U tom smjeru i mi želimo dati nešto za ovaj grad, ne želimo biti samo prolaznici. Tako smo proteklih godina sudjelovali i u uređenju objekata na Jezeru, organizirali čišćenje orahovačkih šuma i parkova... Želimo zahvaliti ovome gradu što se mi u njemu osjećamo ispunjeno. Planiramo iduće godine kolektivno dobrovoljno dati krv ovdje u Orahovici. Dakle, želimo probuditi svijest mladih ljudi i graditi cjelovite osobe, potaknuti fizički, psihički i duhovni razvoj – zaključio je Ratko Medan.

Kampovi će ove godine završiti 11. kolovoza, a može se već sada reći da je ovo ljeto kroz Orahovicu prošlo više od tisuću mladih ljudi. Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

ISPORUKA DRVA OVISI O KAPACITETIMA IZRADE

Nikad veća navala na ogrjevno drvo

MINISTAR MEDVED OTVORIO SPORTSKE IGRE UDRUGE HRVATSKE POLICIJE

Sudjeluje 12 udruga iz cijele Hrvatske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ZMAJEVCU ODRŽAN 17. VINSKI BOR MARATON

Baranjsku vinsku prijestolnicu posjetilo više od 10.000 osoba

2

ISPORUKA DRVA OVISI O KAPACITETIMA IZRADE

Nikad veća navala
na ogrjevno drvo

3

ZBOG OSJETNOG PADA BROJA STANOVNIKA

Lokalni proračuni gube znatan dio prihoda državne pomoći?