Ekonomija
UOČI NAJAVLJENIH VELIKIH SELJAČKIH PROSVJEDA

Jakovina pozvao seljake u Zagreb, oni ga odbili, ne odustaju od prosvjeda i smjene
Objavljeno 2. kolovoza, 2013.

NOVA GRADIŠKA - Seljaci idući tjedan idu u prosvjede, poručeno je sa sastanka seljačkih udruga kontinentalnog dijela Hrvatske koji je Odbor za udruge pri HPK-u organizirao u Novoj Gradišci. Razlozi za prosvjede su nepromijenjeni - traže isplatu preostalih 35 do 40 posto poticaja, odnosno oko milijardu kuna na to ime, nezadovoljni su cijenom pšenice od 1,05 kn, za što se od ministra Tihomira Jakovine tražilo da utječe na zaštitu poljoprivrednika o tom pitanju.

- No on nije uložio nikakvog truda, i što se tiče nas, on nije ministar seljaka, poljoprivrednika - poručeno je jučer iz Nove Gradiške, iz koje je odaslan i zahtjev za smjenu ministra Jakovine, uz ocjenu da je potpuno izostala komunikacija s njim. Na sastanak su bili pozvani premijer Zoran Milanović i ministar Jakovina koji su svoj nedolazak pojasnili brzinom sazivanja novogradiškog sastanka. Stoga Ministarstvo poljoprivrede poziva seljačke udruge na sastanak u četvrtak, no seljaci na njega neće ići - poručili su jučer Jakovini.

Do prosvjeda će seljačke udruge sazvati još jedan sastanak i na njemu definirati detalje, a bit će održan u utorak, u Zagrebu, u HPK-u. S.Župan

Do prosvjeda će seljačke udruge sazvati još jedan sastanak i na njemu definirati detalje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike