Regija
LJETNO OKUPLJALIŠTE STANOVNIKA VALPOVŠTINE

Belišćanski bazen - Najsvježije mjesto i za najveće vrućine
Objavljeno 3. kolovoza, 2013.
Belišćani su ugodno iznenađeni mogućnošću dužeg boravka na bazenima

Već i sama dugoročna vremenska prognoza koja za sljedeće tjedne u Slavoniji i Baranji i Valpovštini najavljuje temperature veće od 35 stupnjeva Celzijevih, među stanovništvom Valpovštine uglavnom stvara asocijacije na trenutačno najpoželjnije i najsvježije mjesto - belišćanski bazen!

Atraktivna ljetna lokacija koja je već gotovo četiri desetljeća najomiljenije ljetno okupljalište stanovnika Valpovštine, ali i susjednih krajeva, i ove je godine za toplih ljetnih dana najsličnija “mravinjaku” u kojem se jedni rashlađuju, drugi uče plivati, a treći bezbrižno plutaju u krugu prijatelja i zabavljaju se na sve moguće zamislive i nezamislive načine. I sve to od ove godine po nekim novim i povoljnijim uvjetima i sve kako bi se i stanovništvu slabijih ekonomskih mogućnosti omogućilo da uživa u rashlađivanju na gradskom bazenu, kada je ionako svake godine sve manje onih koji si mogu priuštiti uživanje u čarima Jadranskog mora.

Naime, na inicijativu gradonačelnika Belišća Dinka Burića, od ove je godine prvi put škola plivanja na belišćanskom bazenu za djecu Belišća i prigradskih naselja – besplatna! Program poduke neplivača organizira Zajednica športskih udruga grada Belišća u suradnji s Gradom i Kombelom d.o.o., a škola plivanja u Belišću se provodi organizirano od 1978. godine i do sada ju je uspješno prošlo više od 5.000 djece.

Program se provodi na temelju individualnih prijava uz suglasnost roditelja na Gradskom bazenu u Belišću u Ulici Eugena Kvaternika 14a, a predupis djece moguće je obaviti svaki dan na bazenu. Cijena za polaznike koji nisu s područja grada Belišća iznosi 200 kn.

Riječ je o tek jednoj od nekolicine zanimljivih novina koje se događaju na belišćanskom bazenu, a koje su potaknuli Grad Belišće s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Naime, tvrtka Kombel d.o.o. Belišće, koja gospodari belišćanskim bazenom, odlučila je omogućiti i umirovljenicima grada Belišća besplatno kupanje na gradskom bazenu u Belišću svakog dana od 19 do 21 sat. U paketu zanimljivih i važnih vijesti i pozitivnih promjena za kupače na bazenu, koji odsad na bazenu mogu uživati sve do 21 sat, ili dva sata duže negoli prethodnih godina, svakako valja naglasiti i podatak da je Kombel d.o.o. odlučio sniziti i cijene dnevnih ulaznica za belišćanski bazen nakon 17 sati. Tako je od sada, umjesto pune cijene ulaznica od sedam kuna za učenike i studente i 15 kuna za odrasle, od 17 sati cijena ulaznica snižena i iznosi četiri kune za đake i studente te osam kuna za odrasle, pa je ulaz na bazen još dostupniji građanima svih dobnih kategorija…

Direktor tvrtke “Kombel” d.o.o. za komunalne djelatnosti Belišće, Slavko Marjančević i rukovoditelj bazena Zlatko Marušić, naglašavajući da sve nabrojeno nisu i jedine promjene u odnosu na prošlu godinu na belišćanskom bazenu koje se provode s isključivim ciljem podizanja razine kvalitete usluga na ovom sve popularnijem ljetnom odredištu Slavonaca i Baranjaca. Nakon što je prošle godine ponuda bazena upotpunjena besplatnim ležaljkama i suncobranima, ove je godine novine u ponudi najavio koncesionar ugostiteljskih usluga na bazenu, koji je ne samo proširio usluge restoranskom ponudom nego je i uredio kutak za djecu, a tu je i mnoštvo novih kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja koji će tek uslijediti u tjednima koji slijede. Na svoje su došli i oni koji ni na bazenu ne mogu bez “moba” i “fejsa” jer je bazen na početku kupališne sezone dobio i bežični internet, a cijeli je bazenski kompleks pokriven i videonadzorom te alarmnim sustavom u cilju veće sigurnosti kupača, ali i imovine bazena. Još kada se svemu doda podatak da je na bazenu neprestano prisutna iskusna spasilačka služba te da se bazenska voda redovito kontrolira u Zavodu za javno zdravstvo, bazen je definitivno postao vrlo atraktivno mjesto za odmor, druženje i rekreaciju svim generacijama posjetitelja.

Valja podsjetiti i da je nakon dvogodišnje stanke prošle godine Grad Belišće uz pomoć tvrtke “Kombel” d.o.o., koja gospodari bazenom, i Osječko-baranjske županije, odlučio krenuti u temeljitu sanaciju u koju je uloženo više od 1,3 milijuna kuna. Radovi su završeni u roku, tako da je u lipnju bazen već bio spreman za prihvat kupača, kojih je dnevno bilo i više od tisuću. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, u “Kombelu” kažu da je po broju posjetitelja na bazenu upravo prošla godina bila druga po redu (nakon 1978. godine) najuspješnija godina u povijesti bazena.

Lidija ANIČIĆ
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana