Mozaik
VUKOVAR - NA 8. MOTO PARTY STIGLO 1000 MOTORA

Bajkeri prvi put u
Eko-etno centru Adica
Objavljeno 31. srpnja, 2013.

Moto klub „Vukovar“ pobrinuo se i ovaj put, osmu godinu zaredom, za dobru atmosferu bajkerskog druženja u gradu na Dunavu, organiziranog prvi put u prekrasnom okružju Eko-etno centra Adica, nadomak grada.

U grad heroj na moto party sudionici su stigli s oko 1.000 motora, prijatelji Vukovaraca iz mnogih krajeva Hrvatske, iz BiH, Švicarske i Austrije.

– Adicom su svi bili oduševljeni, dojmovi su bili pozitivni, a naši gosti dobro su se zabavili u okružju prirode u vukovarskoj park šumi - rekao je, nakon razlaza bajkera, predsjednik MK „Vukovar“ Predrag Tomas.

U Adici je bio kamp, a tamo su domaćini priredili i, kao odmak od uobičajenog rockerskog partijanja, slavonsku večer s tamburašima, ali uz neizostavne lokalne gastronomske delicije. Tradicionalno, nakon što su stotine bajkera u defileu prošle ulicama Vukovara, njihovo odredište bilo je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, gdje su odali počast poginulima u obrani grada 1991. godine.

– Imali smo i izlet u Tovarnik. Tamošnji sponzor za bajkere je osigurao druženje uz hranu i piće – navodi Tomas, i govori da je drugi dan motosusreta u Vukovaru bio u znaku dobre rock-svirke, igara u kampu i zabave do sitnih noćnih sati. Bajkeri su se okušali u potezanju konopa, jahanju na električnom konju i nabacivanju gume, a za pobjednike je, među ostalima, nagrada bila i velika peka za pet osoba. Svirku su dobro odradili dečki iz osječkog benda High voltage, Plagijat iz Slavonskog Broda, Patoka iz Tovarnika i sisački rockeri. U Vukovaru su pak, bajkeri pokazali i svoju humanitarnu stranu pa je u akciji nazvanoj „Humanitarni točak“ skupljeno 1.750 kuna za pomoć Dei, oboljeloj 2,5-godišnjoj djevojčici iz Đeletovaca. U MK „Vukovar“ ponosni su i na svoju uključenost u humanitarne akcije u okviru organizacije Eurobike Croatia, koje su dosad bile usmjerene na pomoć vukovarskoj bolnici, a potom Mostaru, te Livnu i Srebrenici.

– Sve je prošlo u odličnoj atmosferi, bez ijednog problema, kao i dosadašnjih godina – zaključio je Predrag Tomas.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike