Osijek
POSLOVNO-STAMBENI OBJEKT

Kappa zjapi prazna, u podzemnoj garaži samo desetak auta
Objavljeno 29. srpnja, 2013.

Iako je poslovno-stambeni objekt Kappa u samom središtu Osijeka službeno otvoren, šetanje klimatiziranim prostorom i razgledavanje izloga još uvijek nije moguće.

Naime, izuzmemo li drogeriju i optičarsku radnju u prizemlju, Kappa je još uvijek bez zakupaca prostora i velika većina “kvadrata” je - prazna. Tako se do hodnika i unutarnjeg stubišta ne može niti doći, jer je pod ključem, a u otvorene poslovne prostore može se ući samo kroz posebne ulaze s ulice.

Prazna zjapi i terasa, u startu zamišljena kao terasa restorana ili kafića s pogledom na uređenu ukošenu zelenu površinu i fontanu koja, također, nije u funkciji. Slabom popunjavanju poslovnih prostora sigurno pridonosi loša gospodarska situacija i globalna recesija, ali ono što je ipak neobično je praktički potpuno pusta podzemna garaža, dok se u neposrednoj okolici doslovce “vodi rat” za svako parkirališno mjesto.

Naime, u središtu Osijeka izražen je nedostatak parkirališnih mjesta i bilo je za očekivati da će Kappa sa svojih 250 mjesta, od kojih je 175 na raspolaganju svim građanima, preuzeti dio tereta prometa u mirovanju. No, za našeg obilaska u kompletnoj garaži bilo je svega desetak automobila, a budući da je riječ o prijepodnevu radnog dana, jasno je da vozači još nisu stekli naviku parkiranja u Kappi, usprkos dobroj lokaciji.

Naime, sat parkiranja stoji četiri kune u razdoblju od 7 do 21, a od 21 do 7 sati sat parkiranje stoji dvije kune. Mogu se kupiti i mjesečne ili godišnje parkirne karte pa tako mjesečna stoji 600 kuna, mjesečna radna za parkiranje od 7 do 18 sati iznosi 400 kuna, povlaštena mjesečna karta za stanare stoji 300 kuna, godišnja karta za stanare prodaje se po 2.500 kuna, a za 3.800 kuna prodaje se godišnja parkirna karta za sve građane.

Ivan SEKOL

Slabom popunjavanju poslovnih prostora sigurno pridonosi loša gospodarska situacija i globalna recesija

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana