Regija
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE GUNJA I BLAGDAN SVETOG JAKOVA

Crkveni god proslavilo 1.850 vjernika
Objavljeno 27. srpnja, 2013.

GUNJA – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Gunja obilježen je ranije Dan općine Gunja, koji se slavi 25. srpnja. Na Dan zaštitnika Gunje svetog Jakova apostola u mjestu se slavi crkveni blagdan i održava kirbaj.

- Župa Gunja danas ima 630 domaćinstava rimokatoličke vjere s 1.850 vjernika, a već stoljećima se slavi dana 25. srpnja. Tako je bilo i ovaj put kada su u crkvi, koju zovu Cvelferska katedrala, održane svete mise, u 8 sati jutarnja i 11 sati svečana misa koju je predvodio Fra Ivan Bradarić, glavni urednik časopisa Veritas, a koncelebrirali su svećenici Drenovačkog dekanata. Nazočio je i dekan Brčanskog dekanata iz BiH Veselko Župarić i svećenik Gunjanac Ivan Tunjić, župnik u Babinoj Gredi. Dojam je da je bio manji broj gostiju zato što blagdan pada u vrijeme godišnjih odmora i manjeg dolaska iz inozemstva - rekao je Josip Semialjac, župnik i upravitelj Svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke u Gunji.

Da ni kirbaji nisu što su nekad bili, požalili su nam se i vlasnici zabavnih radnji koji nisu ostvarili na svojim vrtuljcima i drugim rekvizitima očekivani prihod.(S.Bo.)

Možda ste propustili...

ZA POSTIGNUĆA I OSTVARENE REZULTATE

Grad je nagradio oko 170 učenika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama
kreirati cijele priče