Regija
PROMJENA U ŽUPANJSKOJ GRADSKOJ TVRTKI STANOBIRO

Smjena direktora - Branko
Stojčić umjesto Maričića
Objavljeno 24. srpnja, 2013.

ŽUPANJA – Početkom mjeseca Stanobiro je dobio novog direktora. Umjesto Branka Maričića rukovodeće mjesto u toj tvrtki, u 100-postotnom vlasništvu Grada Županje, preuzeo je inženjer građevine Branko Stojčić, inače zaposlenik Stanobiroa. Zbog promjene na čelu tvrtke zadužene za upravljanje i održavanje zgrada kolektivnog stanovanja javila nam se skupina stanara nezadovoljnih zbog toga što ih o tome nitko nije obavijestio jer smatraju da je o razlozima Maričićeva odlaska trebalo javno progovoriti.

- Ogorčeni smo šutnjom oko smjene direktora koja je obavijena velom tajne, iako svi vrlo dobro znamo da je opravdanih razloga za takvu odluku bilo podosta. Smatramo da kao stanari koji uredno servisiramo svoje obveze prema Stanobirou i zbog kojih ova tvrtka i postoji imamo puno pravo znati prave razloge smjene dosadašnjeg direktora - ističu stanari.

Dodaju kako nagomilanih problema i razloga za taj čin ima mnogo, od brojnih pritužbi oko održavanja i uređenja zgrada kolektivnog stanovanja, pričuve, nekvalitetnih, a preskupih izvođenja popravaka radova na zgradama, izbora izvođača radova, trošenja pričuve na nepoznate investicije, naplate parkinga, zapošljavanja vozača autobusa bez natječaja…

- Smatramo da je tu dosta i suodgovornih koji su morali znati što se i kako radi u Stanobirou i žalosno je to što na sva upozorenja i sve nepravilnosti više puta ukazivalo, ali nitko nije reagirao. Mišljenja smo da je sazrelo vrijeme za traženje strateškog partnera koji bi stambenim zgradama možda upravljao odgovornije i jeftinije - smatraju stanari. Dodaju da ih čudi i to što je smijenjeni direktor odmah zaposlen u gradskoj upravi.

- Novog direktora još nismo upoznali, ali na temelju onoga što smo čuli vjerujemo u dobru suradnju i iskreno se nadamo da će poništiti sve nepravilnosti svoga prethodnika te napokon uvesti poštenje i red u ovo poduzeće na zadovoljstvo ne samo nas stanara nego i ostalih građana Županje. Demokracijom i ulaskom u EU trebalo bi se voditi poštenjem i iskrenošću pa to i nagraditi, kriminal, korupciju i mito osuditi i sasjeći u korijenu, a sve odgovorne pojedince koji su skloni zloporabama i samovolji u svim segmentima društva primjereno kazniti i staviti na stup srama - zaključuju stanari. M.Lešić Omerović

Stojčić će si plaću sam osigurati

Gradonačelnik Županje Davor Miličević odbacuje insinuacije vezane uz tajnovitost ili zakulisne igre oko promjene direktora u Stanobirou. “O tome već duže razmišljamo, čekali smo da prođu izbori i sada je sazrelo vrijeme za imenovanje novog direktora. Maričić je već i ranije izrazio želju za razrješenjem, vraćen je na svoje staro radno mjesto, na pravne poslove u gradskoj upravi, i čeka odlazak u mirovinu. Stojčić je čovjek iz tvrtke, bogatog iskustva jer je većinu poslova i do sada odrađivao i smatramo da će se dolazak mlađeg čovjeka s novim idejama na čelo tvrtke pozitivno odraziti na poslovanje Stanobiroa, kvalitetu rada”, ističe Miličević. Kao bitnu stvar naglašava i uštede - Grad više neće morati, kao do sada, izdvajati za plaću direktora Stanobiroa jer će Stojčić svoju plaću sam osiguravati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara