Osijek
FACEBOOK GRUPA “PODRŠKA OSJEČKIM VRTIĆARCIMA” PREDLOŽILA:

Besplatan mjesec kad dijete ne pohađa
vrtić i niže cijene kad je bolesno
Objavljeno 22. srpnja, 2013.
Grad će se uskoro očitovati o prijedlogu, kaže Ham

Grad Osijek od sljedeće će kalendarske godine ponovno uvesti neplaćanje za jedan od dvanaest mjeseci u godini, kad dijete ne pohađa vrtić, i to neovisno o godišnjem dobu. O tom su prijedlogu članice Facebook grupe "Podrška osječkim vrtićarcima" prošlog tjedna razgovarale sa zamjenikom gradonačelnika Vladimirom Hamom.

- Još nije odlučeno što će biti s već uplaćenim avansom, no ubuduće se plaćanje avansa ukida, a na sastanku je bilo govora i o mogućnosti snižavanja cijene vrtića kad je dijete bolesno duže vrijeme - stoji u priopćenju sa sastanka koje potpisuju Ivana Ljubojević, Rebeka Katona i Maja Celing Celić.

Derutna igrališta vrtića, ali i svih ostalih u gradu, čulo se na sastanku, češće će se obnavljati, a bit će financirana od sredstava prikupljenih od legalizacije bespravno sagrađenih objekata, koja se trenutačno provodi. Tu informaciju potvrdio nam je i zamjenik gradonačelnika Ham, objasnivši da od ukupnog novca polovina pripada lokalnoj samoupravi, a od toga iznosa 30 posto mora biti utrošeno na komunalno uređenje. Ham stoga smatra da je izvrsna prilika utrošiti taj novac u uređenje dječjih igrališta. Na upit u vezi s ostalim točkama sastanka, a koje su uglavnom vezane uz cijenu i modele plaćanja usluga vrtića, Ham nije odbacio mogućnost jednog besplatnog mjeseca tijekom godine, ali je rekao da će javnost uskoro biti službeno upoznata o svim novostima vezanim uz cijene vrtića i jaslica te o ostalim temama koje se tiču Centra za predškolski odgoj. M. Mihelić

Ham kaže kako će javnost ovih dana biti upoznata s novostima vezanim uz Centar za predškolski odgoj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike