Regija
ZAVRŠENE TRODNEVNE, 35. ŽETVENE SVEČANOSTI U CERNI

Proslavili bogatu žetvu
Objavljeno 23. srpnja, 2013.

CERNA – U organizaciji KUD-a “Tomislav” i Općine Cerna održane su 35. žetvene svečanosti. Sudionici i gosti tri su dana bili između Biđa i Bosuta, koji su u središtu mjesta, u ugodnom ambijentu parka, nosili raznovrsne sadržaje.

– Uvjeren sam, a to su mi potvrdili svi sudionici, da smo pogodili ono što će biti po ukusu mnogih. U program smo utkali sadržaje kulturnog, sportskog, glazbenog, gospodarskog sadržaja, a kruna je bila žetvena povorka KUD-ova, jahača, zaprega i strojeva te nastupi izvođača na pozornici ispred škole u parku. Procjenjujemo da je u tri dana bilo 6.000 posjetitelja. Imali smo deset KUD-ova s 450 izvođača, 80 jahača, 15 zaprega i poljoprivredne strojeve. Žetva je bila bogata, a takav je bio i naš program - istaknuo je Franjo Leinveber, predsjednik Organizacijskog odbora Žetvenih svečanosti.

Ceranci su i ovom prigodom, u znak sjećanja na poginule branitelje iz općine Cerna u Mirkovcima 22. srpnja 1991., položili vijence na groblju.

U revijalnom dijelu manifestacije, organizaciji KUD-a “Tomislav” Cerna, nastupili su domaćini i SKPD “Ljudevit Štur” Ilok, plesni studio Shine Osijek, MPS “Ornice” Ivankovo, PS Ceranke, TS Klas, a publika je bila oduševljena i modnom revijom udruge Divan.

U žetvenoj su povorci prošli brojni KUD-ovi, koji su svoj program izveli i na pozornici: “Tomislav” Cerna, Slavonac Forkuševci, Seljačka sloga Kutina, Sloga Retkovci, MKUD “Petefi Šandor” Laslovo, Grančica Đeletovci, Sloga Satnica Đakovačka, Sloga Draž, “Slavko Janković” Šiškovci i HKUD Ognjišta Lug-Brankovići BiH.

Živo je bilo pod šatorom Žetvenih svečanosti uz kušanje fiša i pečene ribe ŠRD-a Šaran Cerna-Šiškovci s više od 1.000 porcija. Udruga Kordun priredila je bika na ražnju, uz obilje jela i pića. Nastupili su i TS Baće.

Cerankama i Cerancima ostaje da očekuju jednako bogato ubiranje jesenskih plodova, a sudionicima i gostima da će i na 36. Žetvenim svečanostima uživati u njihovu tradicionalnom gostoprimstvu. S.Bogutovac

Inovatori, oldtimeri, pecači...

U privrednom dijelu brojni su nazočili Gospodarskom forumu, Etnosajmu, izložbi inovatora i defileu starih automobila Autokluba Vinkovci, promociji vozila, a na svim je sadržajima stigao biti Damir Begović, načelnik općine, i članovi Općinskog vijeća. U sportskom dijelu organizirano je boćanje, šah, pikado, natjecanje u airsoftu, vožnja čamcima, te tri dana lova ribe udicom na plovak ŠRS-a vukovarsko-srijemskog za 17 ekipa kadetkinja i kadeta.

Promovirani su i turistički sadržaji - od ZOO vrta Miško do rijeka i rodnih polja.

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike