Mozaik
NOMINACIJE ZA EMMY 2013.

Čak 17 nominacija dobila
“Američka horor priča”
Objavljeno 20. srpnja, 2013.
“Igra prijestolja” dobila je 16, “Breaking Bad” 13, a “Domovina” 11 nominacija

Televizijska hit-serija “Američka horor priča: ludnica” i srednjevjekovna saga “Igre prijestolja” predvode nominacijama za ovogodišnje nagrade Emmy za najbolji program u udarnom terminu. Najviše nominacija, čak 17, dobila je “Američka horor priča: ludnica”.

Serija televizijske postaje FX, “Američka horor priča: ludnica”, odvija se u instituciji za duševno poremećene kriminalce 1964. godine, a u njoj glume brojne zvijezde kao Jessica Lange i Joseph Fiennes. Megapopularna HBO-ova serija “Igre prijestolja” nominirana je u 16 kategorija, uključujući za najbolju dramsku seriju. Čak 13 nominacija dobila je sjajna serija “Breaking Bad”, čije finale, odnosno emitiranje zadnje sezone u kojoj će se razriješiti sudbina glavnog junaka, strastveni fanovi očekuju 11. kolovoza. Slijedi serija “Domovina”, prošlogodišnji apsolutni pobjednik, s nominacijama u 11 kategorija, među kojima je i ona za najbolju dramsku seriju.

U kategoriji najbolje humoristične serije najviše nominacija dobila je NBC-jeva serija “Televizijska posla”, ukupno 13, uključujući za najbolju humorističnu seriju za posljednju sezonu emitiranja. Idejni tvorac i zvijezda serije Tina Fey i njezin glumački kolega Alec Baldwin zaradili su nominacije za Emmyja u kategoriji najboljih glumaca u komediji. ABC-jeva “Moderna obitelj”, prošlogodišnji veliki pobjednik, nominirana je u 12 kategorija, uključujući za najbolju humorističnu seriju.

HBO-ova filmska drama “Iza svijećnjaka” temeljena na životu pijanista Liberacea osvojila je 15 nominacija, a glumac Michael Douglas kao Liberace i Matt Damon kao njegov ljubavnik natjecat će se za nagradu Emmy za najboljeg glavnog glumca u miniseriji ili filmu.

Prvi put, među nominiranima se našao i američki servis za online gledanje i posuđivanje filmova Netflix, i to s političkom dramom “Kuća od karata” i komedijom “Prikraćeni”. “Kuća od karata” osvojila je devet nominacija, uključujući za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glumca i glumicu za Kevina Spaceya i Robin Wright.

Nagrade Emmy vodeće su američke nagrade za televizijske produkcije koje dodjeljuje Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti. Ove godine, proglašenje pobjednika i svečana dodjela 65. nagrada Emmy održat će se 22. rujna, s prijenosom na televizijskoj mreži CBS.T.Kvorka

TELEVIZIJSKA POSLA

SU FAVORIT MEĐU HUMORISTIČKIM SERIJAMA

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike