Dome slatki dome
PREDSTAVLJEN NOVI PAMETNI TELEFON

Nokia Lumia 1020 sa sjajnom kamerom
Objavljeno 19. srpnja, 2013.

Nokia je u četvrtak predstavila svoj novi top telefon s moćnom kamerom od čak 41 megapiksela. Iako najavljivan više puta, novi mobilni telefon iz Nokije nosi naziv Lumia 1020. Novi je uređaj posljednji pokušaj da uhvate korak za Appleom i Samsungom, piše Reuters. Dodaju kako su nakon prezentacije mnogi oduševljeno pljeskali na predstavljene mogućnosti kamere sa Zeiss optikom i šest fizičkih leća te mogućnostima stabilizacije slike. Iz Nokije ističu kako 41-megapikselni senzor na Lumiji 1020 istovremeno snima fotografiju od 38 megapiksela koju korisnici mogu kasnije uređivati koliko god puta žele i na njoj mijenjati fokus i ostale detalje, ali i običnu fotografiju od pet megapiksela koju odmah mogu podijeliti na društvenim mrežama.

- Želimo ljude povesti na put od snimanja fotografija do snimanja i dijeljenja svog života. Nokia 1020 će dati novi smisao slikama i nastavlja jačati Nokijinu poziciju u fotografiranju - rekao je Stephen Elop iz Nokije.

Lumia 1020 je drugi telefon na koji su ugradili ovaj kvalitetni senzor, nakon prošlogodišnjeg PureView 808, no taj je dolazio sa Symbianom. Uz napredne mogućnosti snimanja fotografija i istovremenog spremanja veće i manje verzije, korisnici sada mogu 4x zumirati kod snimanja 1080p videa i 6x kod 720p videa i to sve bez gubitka kvalitete. Optička stabilizacija slike postignuta je tako što su leće smještene na ležajevima, a koriste žiroskop i motore kako bi reagirali na svaki pokret i spriječili nedostatke kamera kod kretanja i trešnje kamere. Lumia 1020 na tržište će krenuti 26. srpnja po cijeni od 300 dolara (uz dvogodišnji ugovor) kod američkog operatera AT&T, a tijekom ljeta bi trebala stići u Kinu i ključna europska tržišta.(M.R.)

Tu je kamera sa Zeiss optikom i šest fizičkih leća te mogućnostima stabilizacije slike

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike