TvObzor
DJEVOJKA IMENA FERIHA

Feriha je prelijepa i fatalna, ali - lažna!
Objavljeno 19. srpnja, 2013.
FERIHA: Džepna Venera i turska kćerka Tonyja Soprana l EMIR: Budući inženjer šumarstva i najbolji model Turske 2010. l ZEHRA: Nova sultanija Hurem

U večernjem terminu Nove TV odnedavna gledamo novu tursku seriju “Djevojka imena Feriha” (2011., redatelj: Merve Girgin). Seriju smo, podsjetimo, predstavili u prošlom broju TV Obzora, a u ovom, kao što smo i najavili, više o glavnim glumcima.

FERIHA: Hazal Kaya

Leyla Hazal Kaya rođena je 1990. godine u Gaziantepu, i to u odvjetničkoj obitelji. Pohađala je talijansku srednju školu u Istanbulu. Roditelji su se razveli kad je imala sedam godina. Plesala je balet i svirala violinu sedam godina. Obožava tango te strastveno navija za “Bešiktaš”. Govori engleski, talijanski, francuski, a nedavno je počela učiti i njemački. Prošle godine prihvatila je ulogu u “Son Yaz-Balkanar 1912.”, seriji koja je snimana u Makedoniji. Hazal se okušala i na velikom ekranu, i to u filmu “Ay Ay Buyurken Uyuyamam”, koji je nastao ekranizacijom istoimenog romana.

Veliki uzor u životu joj je mama feministica. Tata joj je pobožan i voli glumu, a vezana je uz majku koja je često prati na snimanjima. Iako su potpuno različiti, njeni roditelji bave se istom profesijom te su oboje uspješni odvjetnici. Posudila je glas kćerki nedavno preminulog Tonyja Soprana u turskoj sinkronizaciji “Obitelji Soprano”.

EMIR: Cagatay Ulusoy

Ulusoy je rođen na prvi dan jeseni 1990. godine u Istanbulu. Na natjecanju za najbolji model Turske 2010. odnio je pobjedu. Nakon srednje škole upisao je studij šumarstva. Paralelno je krenuo i u Glumačku školu “Ala Algan” te zaplovio u glumačke vode. Prije glavne uloge Emira u serije “Djevojka imena Feriha” snimio je film sličan hitu “Top Gun”. U njemu glavnu ulogu ima i Engin Altan Duzyatan, hrvatskoj publici poznat kao doktor Serdar iz serije “Da sam oblak”. U filmu glumi i novopečena zaručnica Engina Altana - Ozge Ozpirincci.

ZEHRA: Vahide Gordum

Vahide Gordum potječe iz obitelji grčkih useljenika. Otac joj je bio vozač kamiona, a majka kućanica. Rođena je 1965. godine u Izmiru. Hrvatska je publika poznaje kao Zejnep u seriji “Moja majka”. Upravo ju je za tu ulogu Udruga radijskih i televizijskih novinara Turske proglasila najboljom turskom glumicom 2008. godine. Osvojila je brojne nagrade. Godine 2003. debitira je na televiziji u seriji “Priča o Istanbulu” u ulozi Suzan Kozan. Vahide je udana za glumca Altana Gorduma s kojim ima kćer Alize. Prije dvije godine, upravo u vrijeme snimanja serije “Djevojka imena Feriha”, Vahide je dijagnosticiran rak dojke. Glumica je dobila podršku kolega iz serije te su je prozvali ženski Yul Brynner. Nedavno je Vahide predstavljena kao nova sultanija Hurem u četvrtoj sezoni “Sulejmana Veličanstvenog”.

Piše: Dražen BAĐUN
Sa šesnaest godina u seriji “Sila”

Hazal Kaya svoju je glumačku karijeru počela u seriji “Genco”, a pojavila se i kao djevojka žrtva običaja u hit-seriji “Sila”. Hazal je tada imala šesnaest godina.

Veliki boom na malim ekranima ostvarila je ulogom plahe Nihal u “Strastima Orijenta”. Feriha u seriji “Djevojka imena Feriha” prva joj je naslovna uloga. Nagla popularnost ovoj džepnoj Veneri porasla je upravo zbog siromašne djevojke koja se pretvara da je bogatašica. Serija je imala veliku gledanost u Turskoj.

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike