Sport
ŽRK OSIJEK NOVU ĆE SEZONU DOČEKATI OJAČAN

Stiglo pet novih igračica, pojačanja i u logistici
Objavljeno 17. srpnja, 2013.
Nove članice ŽRK Osijek su Delić, Kovač, Damjanović, Miočinović i Tomašković

OSIJEK – Dok su rukometašice i stručni stožer na zasluženom odmoru, logistika osječkog prvoligaša predvođena dopredsjednikom Goranom Crnovom nastoji postaviti što čvršće temelje na kojima bi se (iz)gradio opravdan optimizam uoči nove sezone. Jer, sadašnje klupsko čelništvo, za treću godinu vođenja ŽRK Osijek, planira sasvim stabilizirati svoje redove.

- Znali smo da nam je u 2012./13. glavni cilj opstanak u prvoligaškom društvu, u koje smo se vratili poslije jednogodišnjeg izbivanja - kaže agilni Crnov. - Sada su, stoga, pred nama neki novi planovi, želje i sveukupni cilj. Sve bi moralo biti podređeno rezultatima u prvoligaškom društvu gdje želimo izbjeći novu borbu za opstanak i odigrati ulogu stabilnog prvoligaša u sredini tablice, dakle u doigravanju planiramo nastupati u Ligi za poredak.

Takve će planove nastojati ostvariti bitno izmijenjen igrački kadar. Vratarica Nikolina Strukar postala je članica riječkog Zameta, a pivot Andreja Horvat, navodno, postat će igeračicom članicoZeline. Istodobno, Crnov diktira imena djevojaka koje su ovih dana potpisale obvezu igranja u osječkom klubu: vratarica Danica Delić (Darda), pivot Ana Damjanović (Vukovar), Ivana Kovač (Umag), koja igra na mjestu lijevog vanjskog, ljevoruka Nataša Miočinović (TVIN-Trgocentar, Virovitica) za desno krilo i/ili desnog vanjskog i Iva Tomašković (Koka, Varaždin), sposobna za sve tri vanjske pozicije u ekipi. Sve one upotpunjavaju naš roster od ukupno 16 rukometašica.

- Sve su to mlade igračice koje će, dolaskom u naš grad, postati i studentice na nekom od fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nažalost, posve je jasno da će osječki prvoligaš duže vrijeme nastupati bez robusne Ivone Bednjanec.

- Uspješno je operaciju njenog ozlijeđenog desnog ramena obavio dr. Vidaković u KBC-u Osijek, pa joj slijedi tromjesečni oporavak i rehabilitacija.

Trener Krešimir Modrić, koji je, inače, zakazao prozivku i prvi trening na startu novih priprema, za 29. srpnja, ubuduće će imati pomoćnika u nekadašnjem rukometnom vrataru Zdravku Lovaču, koji će ujedno biti i trener klupskih vratarica.

- Planiramo i posve rekonstruirati Školu rukometa, s tim što će našu trećeligašku ekipu voditi, te skrbiti o kadetskom (96.) i mlađekadetskom uzrastu (98.) Denis Kasun iz Darde.

Crnov se, vjerujući i u daljnju potporu Grada Osijeka, pohvalio i nadopunjavanjem postojećeg Izvršnog odbora.

- Riječ je o dvojici sposobnih osječkih poduzetnika koji će sigurno pridonijeti radu i stabilnosti klupske uprave - na kraju će Goran Crnov. – O svemu će biti govora i na sjednici Skupštine koju također kanimo organizirati do kraja ovoga mjeseca. D. Kerže

Dalmatinka ostala prvoligaš

I u sljedećem natjecanju Prve hrvatske lige nastupat će i - Dalmatinka iz Ploča! Administrativnom odlukom HRS-a, potkrijepljenom željom za promidžbom ženskog rukometa u Dalmaciji, Pločanke su zadržale prvoligaški status, iako su, u dramatičnoj Ligi za ostanak, zajedno s Ivanićem trebale ubuduće igrati kao drugoligaš. Novaci su, inače, postali Ivanjic i Dugo Selo 55 pa će tako Dalmacija ubuduće imati čak tri prvoligaša – Dalmatinku, Split i Vranjic.

Treneru Modriću pomoćnik će biti Zdravko Lovač, a o trećeligaškom sastavu skrbit će Denis Kasun.

Najčitanije iz rubrike